ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική ανάπτυξη της Digital Realty με συν δύο data centers

11:21 - 10 Δεκ 2022 | Τεχνολογία
Δυναμική ανάπτυξη της Digital Realty με συν δύο data centers
Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης βρίσκεται η Lamda Hellix με το υπό κατασκευή τρίτο κέντρο δεδομένων της στην Αθήνα, ATH-3, να τίθεται σε λειτουργία τον Μάρτιο 2023 και το τέταρτο ATH-4 να έχει λάβει οικοδομική άδεια.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει την υλοποίηση data center στο Ηράκλειο της Κρήτης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξαγοράσει διπλανό οικόπεδο στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, σχεδιάζοντας το ATH-5.

Η συνολική επένδυση για τα ATH-4 και 5 είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, ενώ όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix που πλέον ονομάζεται Digital Realty (όπως η ομώνυμη αμερικάνικη εταιρεία που την έχει εξαγοράσει) Απόστολος Κάκκος, οι μέχρι στιγμής ανακοινωμένες επενδύσεις της «έχουν συνολική προστιθέμενη οικονομική αξία άνω των 2 δισ. ευρώ και για εξυπηρετηθούν τα επόμενα χρόνια το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας θα διπλασιαστεί».

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Digital Realty στο Κορωπί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο στόχο της κυβέρνησης σε πέντε χρόνια ο κλάδος της τεχνολογίας να συμμετέχει κατά 10% στο ΑΕΠ της χώρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis και ο διευθύνων σύμβουλος της Digital Realty, Bill Stein.

Κατά τη διάρκειά της ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Απόστολου Κάκκου από το τιμόνι της εταιρείας, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες (η Lamda Hellix είναι δικό του δημιούργημα) και η ανάληψη των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου από τον Αλέξανδρο Μπεχράκη, δεξί χέρι του κ. Κάκκου τα τελευταία 11 χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.