ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: Αφαιρεί λογαριασμούς που προωθούν αποκλειστικά άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Κύριο

22:54 - 18 Δεκ 2022 | Τεχνολογία
Twitter: Αφαιρεί λογαριασμούς που προωθούν αποκλειστικά άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Το Twitter ανακοίνωσε την Κυριακή (18/12) ότι θα αφαιρέσει λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με σκοπό την προώθηση άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περιεχομένου που περιέχει links ή ονόματα χρηστών.

Η κίνηση θα επηρεάσει περιεχόμενο από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram της Meta Platforms, μαζί με τα Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr και Post, αναφέρει σχετικό tweet.

Η πλατφόρμα σύντομων βίντεο TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance Ltd, δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα.

 Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter διέλυσε το Συμβούλιο Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας, μια εθελοντική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2016 για να συμβουλεύει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις αποφάσεις του ιστότοπου.

Η αλλαγή πολιτικής ακολουθεί άλλες χαοτικές ενέργειες στο Twitter από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το κοινωνικό δίκτυο. Απέλυσε τα ανώτατα στελέχη και περίπου το μισό του εργατικού δυναμικού, ενώ ανακοίνωσε νέες χρεώσεις για τη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue του Twitter.

Ο Μασκ ανέστειλε επίσης τους λογαριασμούς αρκετών δημοσιογράφων λόγω διαμάχης σχετικά με τη δημοσίευση δημοσίων στοιχείων για το αεροπλάνο του δισεκατομμυριούχου.

Ο Μασκ επανέφερε τους λογαριασμούς έπειτα από επικρίσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ομάδες υπεράσπισης και δημοσιογραφικές οργανώσεις από διάφορα μέρη του πλανήτη την Παρασκευή, αλλά έκτοτε έχουν υπάρξει και νέες καταγγελίες για «φίμωση» δημοσιογράφων από το μέσο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.