ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωράει σε απολύσεις και η Spotify-Διώχνει το 6% των υπαλλήλων

16:44 - 23 Ιαν 2023 | Τεχνολογία
Προχωράει σε απολύσεις και η Spotify-Διώχνει το 6% των υπαλλήλων
Καταιγισμός περικοπών λαμβάνουν χώρα στον κλάδο της τεχνολογίας, με την Spotify να προχωράει τώρα στην απόλυση περίπου του 6% των υπαλλήλων της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία απασχολεί περίπου 9.000 υπαλλήλους, ενώ ήδη από τον Οκτώβριο είχε προγραμματίσει έναν γύρο απολύσεων 38 ατόμων.

Η εταιρεία, είχε δεσμευτεί να ενισχύσει τον τομέα του Podcast το 2019, όπου και επένδυσε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια. Στο μεταξύ όμως, οι επενδυτές άρχισαν να διερωτώνται για το πότε θα επέλθει κερδοφορία, με αποτέλεσμα η μετοχή να χάσει μεγάλο μέρος της αξίας της πέρυσι. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο κλάδος του podcast θα αποδώσει κέρδη σε ένα με δύο χρόνια.

Οι τεχνολογικές εταιρείες αν και ενίσχυσαν το ανθρώπινο δυναμικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πλέον προχωρούν σε περικοπές λόγω της μείωσης των εσόδων από τις διαφημίσεις και εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία. Η Amazon, η Meta, η Microsoft και η μητρική της Google, Alphabet, είναι μόνο μερικές από τις τεχνολογικές εταιρείες που έχουν ανακοινώσει απολύσεις χιλιάδων ατόμων την τελευταία εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.