ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μicrosoft επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT

19:39 - 23 Ιαν 2023 | Τεχνολογία
Η Μicrosoft επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT
Στην τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT, το bot τεχνητής νοημοσύνης που είναι πιθανό να αντικαταστήσει μέχρι και το Google Search, επενδύει ο τεχνολογικός κολοσσός, Microsoft.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε το ακριβές ποσό της επένδυσης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή χρηματοδότησης θα ανέρχεται σε 10 δισ. δολάρια σε βάθος ετών.

Η παραπάνω συμφωνία σηματοδοτεί την τρίτη φάση συνεργασίας των δύο εταιρειών, με τη Microsoft να έχει ήδη επενδύσει άλλες δύο φορές στην υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). 

Το ChatGPT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου και  τη δυνατότητα να απαντάει  σε διάφορα ερωτήματα ή αιτήματα των χρηστών, χρησιμοποιώντας τεχνολογία ΑΙ.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι το ChatGPT είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει στο μέλλον τη μηχανή αναζήτησης της Google, καθώς μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα από μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

«Πίσω» από το ChatGPT βρίσκονται μια σειρά επενδυτές, όπως για παράδειγμα ο Έλον Μασκ και ο Σαμ Άλτμαν. Η Microsoft, όπως προαναφέρθηκε, έχει ήδη επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια, ενώ η υπηρεσία cloud «Azure» –ανήκει στην Microsoft- λειτουργεί ως αποκλειστικός πάροχος της OpenAI. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.