ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Αγωγή για διαφημιστικό μονοπώλιο ετοιμάζει η αμερικανική κυβέρνηση

18:02 - 24 Ιαν 2023 | Τεχνολογία
Google: Αγωγή για διαφημιστικό μονοπώλιο ετοιμάζει η αμερικανική κυβέρνηση
Νέα προσφυγή για καταστολή του ανταγωνισμού στις online διαφημίσεις ετοιμάζει κατά της Google το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε σήμερα (24/1) το Bloomberg.

Ειδικότερα, η αγωγή θα αφορά πιθανές παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από τις τακτικές που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να διασφαλίσει την κυριαρχία της.  

Αυτή, πρόκειται για τη δεύτερη αγωγή του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την προσφυγή του 2020 για μονοπώλιο στις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Οι online διαφημίσεις αντιστοιχούν σήμερα στο 80% των εσόδων της Google, η οποία διαθέτει ένα πελώριο δίκτυο που συνδέει τους διαφημιζόμενους με δικτυακούς τόπους που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν καταχωρίσεις.

Διαφημιστικές εταιρείες και εκδότες του Διαδικτύου έχουν καταγγείλει αδιαφάνεια σχετικά με το πώς μοιράζεται η διαφημιστική δαπάνη ανάμεσα στην Google και τους εκδότες.

Η εταιρεία παραμένει μακράν η κυρίαρχη στην αγορά, ωστόσο το μερίδιό της στα έσοδα από ψηφιακές διαφημίσεις μειώνεται στις ΗΠΑ, από το 36,7% το 2016 στο 28,8% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Insider Intelligence.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.