ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Artifact: Η καινούργια εφαρμογή των ιδρυτών του Instagram-Τι νέο φέρνει

12:43 - 01 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
Artifact: Η καινούργια εφαρμογή των ιδρυτών του Instagram-Τι νέο φέρνει
Με ένα νέο project επιστρέφουν οι co-founders του Instagram, o Kevin Systrom και ο Mike Krieger, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή τους από την πλατφόρμα.

Ειδικότερα, ο Systrom και o Krieger ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Artifact, μιας νέας εφαρμογής που υπόσχεται «μια εξατομικευμένη ροή ειδήσεων», με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο παρόμοιο με του TikTok.

Η βασική αντίθεση αυτής της εφαρμογής από το Instagram, είναι ότι εστιάζει περισσότερο σε άρθρα παρά σε φωτογραφίες, ενώ θα προτείνει περιεχόμενο βάσει των ενδιαφερόντων του χρήστη και θα επιτρέπει τις συζητήσεις με φίλους.

Με λίγα λόγια, η ροή της παραπάνω εφαρμογής θα εμφανίζει άρθρα ειδησεογραφικών οργανισμών ή ακόμα και bloggers, αλλά θα εξατομικεύεται με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη.

Σύμφωνα με το Platformer,  το Artifact είναι ένα «TikTok για κείμενα» και πιθανώς «ακόμα και μια αιφνιδιαστική επίθεση στο Twitter».

Οι ιδρυτές του Instagram, ανακοίνωσαν την είδηση μέσα από σχετική ανάρτησή τους, τονίζοντας ότι «συνεργάζονται με μια ταλαντούχα ομάδα» για περισσότερο από ένα χρόνο για να ξεκινήσουν την υπηρεσία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.