ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: «Αποχαιρέτησε» $100 δισ. από ένα λάθος του chatbot Bard

14:49 - 09 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
Google: «Αποχαιρέτησε» $100 δισ. από ένα λάθος του chatbot Bard
Το πολυδιαφημισμένο νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google, το οποίο πρόκειται για ένα chatbot με το όνομα «Bard» και επιχειρεί να ανταγωνιστεί το ChatGPT, έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αμφιβολίες.

Το συγκεκριμένο εργαλείο, το οποίο ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει για το κοινό, οδήγησε η μετοχή της μητρικής της Google, Alphabet στη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν όταν το Reuters εντόπισε ένα λάθος στην πρώτη διαφήμιση της μητρικής της Google για το chatbot Bard.

{https://twitter.com/Google/status/1622710355775393793}

Η Alphabet ανέβασε στο Twitter ένα μικρό βίντεο που τίθεται η εξής ερώτηση στο Bard: «Για ποιες νέες ανακαλύψεις του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb μπορώ να μιλήσω στον 9χρονο γιο μου;».

Ανάμεσα σε πολλές απαντήσεις, σε μία υπονοούνταν ότι το τηλεσκόπιο χρησιμοποιήθηκε για να τραβηχτούν οι πρώτες φωτογραφίες ενός πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα της Γης, ωστόσο αυτό ήταν λάθος. Η αλήθεια είναι πως οι πρώτες φωτογραφίες εξωπλανητών τραβήχτηκαν από το Very Large Telescope (VLT) του European Southern Observatory το 2004.

Ως απάντηση στο παραπάνω λάθος, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Το σφάλμα δείχνει τη σημασία μιας αυστηρής διαδικασίας δοκιμών, κάτι που ξεκινάμε αυτή την εβδομάδα με το πρόγραμμα Trusted Tester. Θα συνδυάσουμε την εξωτερική ανατροφοδότηση με τις δικές μας εσωτερικές δοκιμές για να βεβαιωθούμε ότι οι απαντήσεις του Bard πληρούν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας με βάση τις πληροφορίες του πραγματικού κόσμου». 

Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μετοχή της Alphabet υποχώρησε έως και κατά 9% «αποχαιρετώντας» 100 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία στην κανονική συνεδρίαση της Wall Street. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:53 - 09 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.