ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: «Καταφεύγει» στην Ινδία για να ενδυναμώσει τις πωλήσεις της

14:50 - 09 Μαρ 2023 | Τεχνολογία
Apple: «Καταφεύγει» στην Ινδία για να ενδυναμώσει τις πωλήσεις της
Το βλέμμα της στην Ινδία φαίνεται να έχει στρέψει η Apple για την παράγωγη και πώληση των τεχνολογικών της προϊόντων σε ακόμα μια ένδειξη της αυξανόμενης σημασίας της χώρας για τις Big Tech.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Blooomberg, η στροφή της Apple προς την Ινδία, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο τεχνολογικός γίγαντας κάνει «δική της περιοχή πωλήσεων» τη συγκεκριμένη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο τρίμηνο η εταιρεία σημείωσε έσοδα ρεκόρ στην Ινδία, παρόλο που οι συνολικές πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 5%.

Η Apple δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να εξυπηρετήσει την περιοχή και σχεδιάζει να ανοίξει τα πρώτα καταστήματα λιανικής στη χώρα μέσα στο 2023. Στην τελευταία ΓΣ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook είπε ότι η εταιρεία δίνει «μεγάλη έμφαση στη συγκεκριμένη αγορά».

Παράλληλα, όπως έχει γνωστοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, η Ινδία αναμένεται να γίνει επίσης πιο κρίσιμη για την ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας. Οι βασικοί προμηθευτές μετακομίζουν στην περιοχή και η Apple συνεργάζεται με την Hon Hai Precision Industry Co., γνωστή ως Foxconn, για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής iPhone στη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.