ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν έχουν «τέλος» οι μαζικές απολύσεις από τεχνολογικούς κολοσσούς

17:29 - 25 Μαρ 2023 | Τεχνολογία
Δεν έχουν «τέλος» οι μαζικές απολύσεις από τεχνολογικούς κολοσσούς
Συνεχίζονται οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων από τους τεχνολογικούς κολοσσούς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, με τις Amazon, Microsoft και Alphabet να μειώνουν σημαντικά το προσωπικό τους.

Μπορεί αυτές οι αποφάσεις να μην σχετίζονται άμεσα με ζητήματα κερδοφορίας, ωστόσο «η μείωση του προσωπικού είναι αποτέλεσμα των υπερβολικών προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μιας πιο αργής προοπτικής ανάπτυξης από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί», τονίζει σε έκθεσή της η Jefferies.

Οι εταιρείες «χρειάζεται να μειώσουν τον αριθμό εργαζομένων για να ανακτήσουν τη λειτουργική τους αποτελεσματικότητα με έναν αριθμό εργαζομένων που ταιριάζει με τις τρέχουσες τάσεις ζήτησης», αναφέρουν οι αναλυτές της Jefferies.

Φυσικά, συνδυαστικά με τα επιτόκια και τον πληθωρισμό να παραμένουν υψηλά, αλλά και καθώς οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες τους, οι τεχνολογικοί κολοσσοί επηρεάζονται άμεσα.

Ενδεικτικά, υπενθυμίζεται ότι η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα απολύσει τουλάχιστον 10.000 εργαζομένους καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για πιο αργή αύξηση εσόδων.

Από την άλλη, η μητρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα απολύσει τουλάχιστον, 12.000 εργαζόμενους, με την  Amazon να έχει απολύσει περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους τον Ιανουάριο, ενώ πρόκειται να απολύσει επιπλέον 9.000 εργαζομένους μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.