ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανθεκτικές οι Big Tech-Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των Google, Microsoft

09:25 - 26 Απρ 2023 | Τεχνολογία
Ανθεκτικές οι Big Tech-Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των Google, Microsoft
Ως μια ένδειξη ανθεκτικότητας «μεταφράστηκαν» οι καλύτερες από το αναμενόμενο βασικές δραστηριότητες της Microsoft και της μητρικής της Google, Alphabet, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι οποίες μάλιστα έδωσαν ώθηση στις μετοχές τους προκειμένου να κινηθούν υψηλότερα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα έσοδα στο τμήμα cloud της Microsoft αυξήθηκαν κατά 16% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, παρουσιάζοντας μια ταχύτερη άνοδο από την αναμενόμενη. Μάλιστα, αυτή η απόδοση διέλυσε τους φόβους για απότομη επιβράδυνση των δαπανών των εταιρικών πελατών τους μετά την έκρηξη των ψηφιακών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Τις προβλέψεις ξεπέρασε παράλληλα και το διαφημιστικό κομμάτι της αναζήτησης της Google, το οποίο επέστρεψε στην ανάπτυξη, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% το πρώτο τρίμηνο μετά από πτώση 2% τους τελευταίους τρεις μήνες της περασμένης χρονιάς.

Πιο ανθεκτικές από το αναμενόμενο οι Big Tech

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ αναμενόταν να σημειώσουν μικρή ανάπτυξη ή και καθόλου, τους τρεις μήνες έως το τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της Τρίτης τροφοδότησαν ελπίδες ότι οι Big Tech είναι περισσότερο ανθεκτικές από το αναμενόμενο.

«Οι προσδοκίες ήταν για μια ευρύτερη επιβράδυνση», δήλωσε ο Brent Thill, αναλυτής της Jefferies, σημειώνοντας ότι «οι θετικοί αριθμοί των δύο τεχνολογικών κολοσσών μαζί θα πρέπει να βοηθήσουν τις ευρύτερες τεχνολογικές μετοχές να ανακτήσουν τη δυναμική τους».

Οι μετοχές της Alphabet σημείωσαν άνοδο 4%, ενώ η μετοχή της Amazon παρουσίασε επίσης μια άνοδο της τάξης του 5%, καθώς οι επενδυτές αναμένουν καλύτερη ανάπτυξη στο cloud.

Η μητρική του Facebook Meta, αυξήθηκε περισσότερο από 2% μετά τα κέρδη της Google που έδειξαν ανάκαμψη στην ψηφιακή διαφήμιση.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:32 - 26 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.