ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: Mπλόκαρε λογαριασμούς Τούρκων αντιφρονούντων

12:24 - 18 Μαϊ 2023 | Τεχνολογία
Twitter: Mπλόκαρε λογαριασμούς Τούρκων αντιφρονούντων
Στον αποκλεισμό λογαριασμών που άνηκαν σε έντονους επικριτές της κυβέρνησης στην Τουρκία, προχώρησε το Twitter μία μέρα πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου, σύμφωνα με το Nordic Monitor.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ, απάντησε στο μήνυμα του αρθρογράφου του Bloomberg, Μάθιου Ιγκλέσιας, που περιέγραφε την απόφαση αποκλεισμού την παραμονή των εκλογών ως λογοκρισία.

Ο ίδιος, σημείωσε: «Σου έπεσε ο εγκέφαλός σου, Ιγκλέσια; Η επιλογή είναι να αποκλειστεί το Twitter στο σύνολό του ή να περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένα tweets. Ποιο θέλεις;».

{https://twitter.com/GlobalAffairs/status/1658208072215437314}

Μετά από γενικευμένες αρνητικές αντιδράσεις από τους χρήστες, το Twitter ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει τα έγγραφα που έλαβε από την τουρκική κυβέρνηση.

«Λάβαμε αυτό που θεωρήσαμε ότι ήταν μια τελική απειλή για να σταματήσουμε την υπηρεσία - μετά από πολλές τέτοιες προειδοποιήσεις - και έτσι, προκειμένου να διατηρήσουμε το Twitter διαθέσιμο το Σαββατοκύριακο των εκλογών, λάβαμε μέτρα για τέσσερις λογαριασμούς και 409 Tweets που εντοπίστηκαν με δικαστική απόφαση», ανέφερε το Twitter σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το τμήμα Παγκόσμιων Κυβερνητικών Υποθέσεων.

Το Nordic Monitor έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδίαζε να αυξήσει τον έλεγχό της σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ στις 14 Οκτωβρίου 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.