ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Apple λανσάρει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

19:24 - 05 Ιουν 2023 | Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Η Apple λανσάρει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας
Τη δυναμική της όσον αφορά στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης επιχειρεί να καθιερώσει η Apple, παρουσιάζοντας τα νέα της γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματιστών, που ξεκινά τη Δευτέρα, στα κεντρικά γραφεία του αμερικανικού κολοσσού, στην Καλιφόρνια.

Η Apple σχεδιάζει διάφορες εκπλήξεις για τους πελάτες της, ενώ τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας θα εντείνουν τον ανταγωνισμό στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Μια «ματιά» στα προϊόντα

Οι οθόνες των νέων γυαλιών θα είναι εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, επιτρέποντας στον χρήση να βλέπει σε ανάλυση 4Κ μέσα από αυτά.

Το AR/VR headset θα είναι μια αυτόνομη συσκευή με τσιπ πυριτίου που θα προσφέρει επιδόσεις εφάμιλλες των Mac της Apple. Εκτιμάται ότι θα έχει δύο μικροτσίπ, που θα της επιτρέπουν να εκτελεί σύνθετες εργασίες και να χειρίζεται τις δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας, μέσα από τουλάχιστον 12 κάμερες.

Επιπλέον θα μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από ένα iPhone ή ένα Mac, παρότι η σύζευξη θα είναι δυνατή ώστε να χρησιμοποιείται το iPhone ως πληκτρολόγιο και να διευκολύνεται η μεταφορά αρχείων.

Τα ακουστικά θα μοιάζουν με αντίστοιχες συσκευές των ανταγωνιστών, όπως τα γυαλιά της Facebook, Oculus Quest. Θα είναι ωστόσο πιο κομψά και ελαφρύτερα. Ο εξοπλισμός αναμένεται να είναι αρκετά ακριβός, περίπου στα 3.000 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.