ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άλμα» στα κέρδη τεχνολογικών κολοσσών, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

16:12 - 20 Ιουν 2023 | Τεχνολογία
«Άλμα» στα κέρδη τεχνολογικών κολοσσών, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη
Ακόμα πιο πλούσιοι έχουν γίνει γνωστοί τεχνολογικοί γίγαντες, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το CNBC.

Οι Meta Platforms, Nvidia, Microsoft, Alphabet και Oracle έχουν ήδη σημειώσει αυξημένα κέρδη χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, και την αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από το γλωσσικό εργαλείο ChatGPT.

Οι μετοχές της Meta έχουν σημειώσει άνοδο 134% μέσα σε ένα έτος, χάρη τόσο στην άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, όσο και στις περικοπές. Έτσι, η περιουσία του Zuckerberg, έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 57 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Στο μεταξύ, η περιουσία του ιδρυτή της Oracle, Larry Ellison, ξεπέρασε αυτή του Bill Gates, για πρώτη φορά στις αρχές αυτής της εβδομάδας, σημειώνοντας αύξηση 47 δισ. δολαρίων το 2023 χάρη στα κέρδη κατά 55% της τεχνολογικής μετοχής.

Από την άλλη, ο ιδρυτής της Nvidia, Jensen Huang έχει επίσης δει την προσωπική του περιουσία να αυξάνεται κατά 24 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Τα μέλη της λίστας των υπέρ πλουσίων έχουν δει τον συνδυασμένο πλούτο τους να εκτινάσσεται κατά πάνω από 150 δισ. δολάρια το 2023, σύμφωνα με τους υπολογισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.