ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Αποκαλύπτει τα νέα, ταχύτερα Mac- Πόσο πωλούνται

12:12 - 31 Οκτ 2023 | Τεχνολογία
Apple: Αποκαλύπτει τα νέα, ταχύτερα Mac- Πόσο πωλούνται
Νέο iMac, MacBook Pros και την τρίτη γενιά της εσωτερικής σειράς επεξεργαστών Mac, παρουσιάζοντας ένα πρώτο στο είδος του τσιπ M3 που ενισχύει τις επιδόσεις και τα γραφικά, αποκάλυψε η Apple Inc. τη Δευτέρα.

Η παρουσίαση των προϊόντων, η οποία ονομάστηκε «Scary Fast» είναι ένα προφανές νεύμα για τα αποκαλυπτήρια της επόμενης γενιάς σειράς τσιπ πυριτίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η νέα σειρά τσιπ βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία κατασκευής 3 νανομέτρων και χειρίζεται πιο αποτελεσματικά την επεξεργασία γραφικών.

Το βασικό μοντέλο διαθέτει οκτώ κύριους πυρήνες – τις μηχανές επεξεργασίας σε ένα τσιπ – εκτός από 10 πυρήνες για τα γραφικά.

Στην ίδια εκδήλωση, παρουσιάστηκαν επίσης και τα νέα μοντέλα MacBook Pro, τα οποία θα λειτουργούν με τους νέους επεξεργαστές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα low-end μοντέλο στα 1.599 δολάρια με το τυπικό chip M3, καθώς και high-end εκδόσεις που τρέχουν διαμορφώσεις M3 Pro και M3 Max.

Η τεχνολογία των τσιπ θα κάνει τους νέους φορητούς υπολογιστές πιο ισχυρούς, διατηρώντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους που φτάνει τις 22 ώρες, δήλωσε η Apple. Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε επίσης μια έκδοση του επιτραπέζιου υπολογιστή iMac 24 ιντσών all-in-one που τρέχει το M3.

Αν και τα μοντέλα έχουν την ίδια εμφάνιση με τους προκατόχους τους, θα κυκλοφορήσουν σε ένα νέο χρώμα «space black», που θα αντικαταστήσει το space gray. Η επιλογή MacBook Pro με τον επεξεργαστή M3 Pro Max διαθέτει έως και 8 TB αποθηκευτικού χώρου, 128 GB μνήμης και είναι περίπου 11 φορές ταχύτερη από την ταχύτερη σειρά MacBook Pro με βάση την Intel, σύμφωνα με την Apple.

Τα μοντέλα υπόσχονται επίσης 22 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μια οθόνη που είναι 25% πιο φωτεινή από την προηγούμενη έκδοσή της. 

{https://twitter.com/ijustine/status/1719155283639808153}

Η μετάβαση στον M3 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Apple – ή οποιοσδήποτε άλλος κατασκευαστής υπολογιστών μεγάλου όγκου – μεταβαίνει στην τεχνολογία 3 νανομέτρων. Η διαδικασία συμπιέζει περισσότερα τρανζίστορ, τοποθετώντας περισσότερη τεχνολογία σε πιο περιορισμένο χώρο. Τέτοια τσιπ έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν τις επιδόσεις, ενώ παράλληλα εξοικονομούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

{https://twitter.com/BloombergTV/status/1719154097381671135}

Εκτός από το νέο MacBook Pro χαμηλού κόστους, η Apple διατήρησε τις τιμές ως επί το πλείστον στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα μοντέλα. Ο iMac συνεχίζει να ξεκινάει από τα 1.299 δολάρια, το M3 Pro MacBook Pro είναι 1.999 δολάρια και το M3 Max MacBook Pro ξεκινάει από τα 2.499 δολάρια. Ένα πλήρως φορτωμένο high-end MacBook Pro με οθόνη 16 ιντσών, 40 πυρήνες γραφικών, οκτώ terabytes αποθηκευτικού χώρου και 128 gigabytes μνήμης κοστίζει 7.199 δολάρια, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.