ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα 24ωρο για να… γδυθεί ένα κρουαζιερόπλοιο

10:52 - 06 Μαρ 2018 | Ναυτιλία
Ένα 24ωρο για να… γδυθεί ένα κρουαζιερόπλοιο
Σφραγίδα αναγνώρισης για τη σημασία του λιμανιού της Σούδας για το θαλάσσιο τουρισμό ήταν η επιχείρηση απογύμνωσης και μεταφοράς όλου του εξοπλισμού σε ιδρύματα των Χανίων του κρουαζιερόπλοιου Silver Spirit. Τα νούμερα ήταν εντυπωσιακά για το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται ήδη στο Παλέρμο για να αποκτήσει στο σκαρί του… επιπλέον 32 μέτρα και να καταστεί ακόμη πιο άνετο και πολυτελές.

Σημειώνεται ότι χρειάστηκαν δυο ημέρες χρειάστηκαν για να μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός σε αποθήκες του Δήμου Χανίων, ενώ 3.000 κυβικά μέτρα ήταν τα σκουπίδια που πήγαν προς ανακύκλωση από την αποξήλωση του πλοίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ 3 Μαρτίου. Επίσης υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα περίπου θα έχει οδηγηθεί στις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων όλος ο εξοπλισμός που δωρίζει η εταιρία Silversea Cruises στην οποία ανήκει το «Silver Spirit» το οποίο με σημαία Νήσων Μπαχάμες, είναι μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος.

Ο ιδιοκτήτης της Silversea Cruises ο κ. Manfredi Lefebvre d'Ovidi, αποφάσισε την διάθεση του εξοπλισμού του άνευ ανταλλάγματος και χωρίς σκοπό εμπορικής εκμετάλλευσης, σε μια προσπάθεια στήριξης του έργου σημαντικών κοινωνικών δομών, σε μια περιοχή όπως τα Χανιά, όπου το πλοίο πραγματοποιεί προσεγγίσεις.

Με την κίνηση της αυτή όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Silversea Cruises στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης δηλώνει έμπρακτα, ότι ο Νομός Χανίων έχει μπει, πλέον, δυναμικά στο χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας και επιβραβεύει τις καρποφόρες και συνεχείς προσπάθειες των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δομές του Δήμου Χανίων θα δοθούν 4.652 αντικείμενα σε άριστη κατάσταση, όπως είναι καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, κουρτίνες, υπολογιστές, γραφεία, είδη οικιακής χρήσης κ.λπ.

Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Ταμείο του Νομού Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (πρώην Νομαρχία) αλλά και τους ιδιώτες παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού της πόλης έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη του κεντρικού λιμένα του Νομού Χανίων, τη Σούδα, αλλά και του αγκυροβολίου στον Ενετικό Λιμένα της παλιάς πόλης των Χανίων.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.