ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To χαρτοφυλάκιο προβληματικών ναυτιλιακών δανείων προσελκύει τα hedge funds

22:05 - 20 Φεβ 2019 | Ναυτιλία
To χαρτοφυλάκιο προβληματικών ναυτιλιακών δανείων προσελκύει τα hedge funds
Το ναυτιλιακό χρέος προσελκύει όλο και περισσότερα hedge funds, καθώς οι τράπεζες μειώνουν την έκθεση τους στον ναυτιλιακό τομέα, σύμφωνα με το Reuters.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Avenue Capital μαζί με την King Street Capital Management αγόρασαν ναυτιλιακά δάνεια $100 εκατ. από τους επενδυτικούς ομίλους Varde Partners και Oak Hill Advisors, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

 

«Υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αγορά ναυτιλιακού χρέους από ότι ναυτιλιακών μετοχών αυτή τη στιγμή. Δεν πιστεύω ότι κάποιος αναμένει πως η ναυτιλιακή αγορά θα ανακάμψει σύντομα» δήλωσε ο Βασίλης Καρατζάς της Karatzas Marine Advisors. «Αν αγοράσεις μετοχές η προοπτική ανόδου είναι περιορισμένη. Μπορείς να επιτύχεις πιο εύκολα διψήφιες αποδόσεις μέσω επενδύσεων στο χρέος».

 

Στα funds που αναζητούν προβληματικά ναυτιλιακά δάνεια περιλαμβάνονται τα York Capital Management και Cross Ocean Partners.

 

Η Och-Ziff Capital Management ήταν μεταξύ των ενδιαφερόμενων για την αγορά χαρτοφυλακίου προβληματικών ναυτιλιακών δανείων αξίας 2,7 δισ. ευρώ το οποίο πούλησε αυτόν τον μήνα η γερμανική κρατική τράπεζα NorldLB. Σύμφωνα με πηγές το χαρτοφυλάκιο κατέληξε τελικά στη Cerberus.

 

Προβληματικά ναυτιλιακά δάνεια, αξίας πάνω από 1 δισ. ευρώ, προσπαθεί να ξεφορτωθεί και η γερμανική DZ Bank.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:35 - 20 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.