ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

20:15 - 08 Ιουλ 2019 | Ναυτιλία
Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Είναι γνωστός στο χώρο και ήταν τομεάρχης της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια στο συγκεκριμένο κλάδο και έχει γνώση του αντικειμένου ώστε να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο.

Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι υπέρμαχος των επενδύσεων στα λιμάνια και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας. 

Παράλληλα, διαθέτει ευαισθησία για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, τα οποία απασχολούν και θα απασχολήσουν έντονα την παγκόσμια ναυτιλία, λόγω της εφαρμογής από 1η Ιανουαρίου του 2020 των νεών κανονισμών για τη χρήση των αποθειωμένων καυσίμων από τα πλοία.

Η επιλογή του κ. Πλακιωτάκη για τη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έγινε δεκτή με θετική διάθεση από τη ναυτιλιακή κοινότητα. 

Το συγκεκριμένα υπουργείο δεν έχει αναπληρωτές και υφυπουργούς, κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Πλακιωτάκης καλείται να "τρέξει" μόνος του όλα τα κρίσιμα ζητήματα, σε ένα κλάδο που η χώρα μας γνωρίζει σημαντικές επιτυχίες, αλλά κατά γενική ομολογία έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.