• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

MONEY

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που αφορούν στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του τουρισμού, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας, υπενθυμίζει τα εξής:

Δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους με έναρξη από 14/5/2021 θα έχουν οι επιχειρήσεις – εργοδότες σε όλη τη χώρα, που επαναλειτουργούν από 14/5/2021 και πλήττονται και των οποίων η δραστηριότητα είχε ανασταλεί το μήνα Μάιο και περιλαμβάνεται στους ΚΑΔ του παρακάτω πίνακα.

Μία νέα δέσμη μέτρων για τους εργαζομένους στον τουρισμό προωθείται έπειτα από συνεννόηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αλλά και σχετική συζήτηση με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η πανδημία άλλαξε σημαντικά το ενδιαφέρον των Ρώσων πολιτών για αγορά ακινήτων στο εξωτερικό. Άλλωστε, η μετάβαση από τη Ρωσία στο εξωτερικό σε περιόδους κρίσης είναι μερικές φορές απλώς αδύνατη. Τα κλειστά σύνορα οδήγησαν στην μείωση των συναλλαγών για αγορά ακινήτου στο εξωτερικό κατά περίπου 30%, όπως αναφέρει ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου ΟΕΥ Μόσχας της πρεσβείας μας.

Από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζεται ότι για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους  κλάδους που εμπίπτουν  στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τουρισμός, ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών) θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, εκτιμάται ότι το α΄ τρίμηνο του 2021 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 3,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Για το σύνολο του 2020 και με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,3%, έναντι αύξησης 7,2% το 2019.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να γίνουν γνωστές οι νέες τιμές ζώνης σε όλη την επικράτεια, οι οποίες ωστόσο θα τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022. Δηλαδή οι νέες τιμές θα ενεργοποιηθούν στην πράξη από την 1/1/2022 (κάτι που σημαίνει ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος με τον περυσινό).

Θετικό ήταν κατά τον Απρίλιο 2021 το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Παράταση στις δημοπρασίες για δύο οικόπεδα του e-Auction ΙΧ ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο 16% διαμορφώθηκε η ανεργία στη χώρα μας τον Ιανουάριο το 2021, καταγράφοντας πτώση σε ετήσια βάση και άνοδο σε μηνιαία. Παράλληλα, ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε, ενώ αντίθετα αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων, που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό.

Το πρόβλημα της ύπαρξης μικροδιαφορών στα εμβαδά μεταβιβαζόμενων οριζοντίων ιδιοκτησιών, άγνωστων τις περισσότερες φορές στους ιδιοκτήτες τους, σε σχέση με όμορα διαμερίσματα, ζητά να επιλυθεί η ΠΟΜΙΔΑ, μέσω της αναγνώρισης δυνατότητας μονομερούς τροποποίησης της οροφοκτησίας πολυκατοικιών, ώστε να συμβαδίζει προς από δεκαετιών διαμορφωμένες πραγματικές καταστάσεις, με υπόμνημά της προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

Να βάλουν το χέρι στην τσέπη για έξτρα φόρο ή να δικαιολογήσουν εισοδήματα, θα κληθούν 15.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, που εντοπίστηκαν από την ΑΑΔΕ μέσω των έμμεσων τεχνικών ελέγχων με αδήλωτα εισοδήματα.

Με εξοντωτικά πρόστιμα κινδυνεύουν αρκετές επιχειρήσεις, καθώς λόγω φόρτου εργασίας των λογιστικών γραφείων (για άλλα μέτρα της πανδημίας) έχασαν τις προθεσμίες για την εμπρόθεσμη απογραφή στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

σελίδα 1 από 806
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman