• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

MONEY

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της ΑΑΔΕ, βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας η διαβίβαση παραστατικών μέσω ERP (λογιστικό - εμπορικό πρόγραμμα) και timologio.

Σε παράταση  της προθεσμίας για την οριστική σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές που λήγει στις 31 Ιανουαρίου προσανατολίζεται η ηγεσία του υπ. Οικονομικών. Η κατάσταση  Εφορίες και τα συμβολαιογραφικά γραφεία είναι οριακή κα  χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τις προθεσμίες. Ήδη, μάλιστα,  παράγοντες της αγοράς ακινήτων ζητούν μετ΄  επιτάσεως την παρέμβαση του Υπ. Οικονομικών ώστε να λυθούν ζητήματα που μπορεί να φέρουν σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτητες.

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (20.01.2022) η σύμβαση εκμίσθωσης μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της αναδόχου, από τον  πρόσφατο διαγωνισμό για το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια», Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ) «Ορεινός Τουρισμός».

Ανοίγει σήμερα (20/1) το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για υποβολή -μεταξύ άλλων- μονομερών δηλώσεων καλλιτεχνών για τον Ιανουάριο (προκειμένου να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού) και για μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ προηγούμενων μηνών.

Την αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ με μια μεταβολή της τάξης του 1,63%. Ωστόσο, σε ετήσια βάση, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020 οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 6,09%.

«Σε μια περίοδο που η μετάλλαξη “Ο” της COVID-19 σαρώνει απ’ άκρου εις άκρον τη χώρα, με τις μικρότερες ηλικίες να βρίσκονται και αυτές στο επίκεντρο της νόσου, οι εργαζόμενοι γονείς του ιδιωτικού τομέα υφίστανται σημαντική δυσμενή διάκριση έναντι των συναδέλφων τους στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι (ορθώς) έχουν πρόσβαση στη χορήγηση πενθήμερης (5) άδειας ειδικού σκοπού δίχως περικοπή των αποδοχών τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» στο Νομό Ηλείας, ανακοίνωσε σήμερα (20/1) η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ).

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε ότι από σήμερα (20/1) επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας «Τα Ραντεβού μου» στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

Τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική αίτηση για τη λήψη επικουρικής σύνταξης λόγω γήρατος με την οποία καταργείται η υποχρέωση των ασφαλισμένων να επισκέπτονται 2 με 3 φορές τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών. 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και άλλοι τρεις σύλλογοι με αίτηση ακύρωσης και αρ. κατάθεσης 153-19/1/2022, κατά της εγκυκλίου Τσακλόγλου, που προκαλεί δραματικές περικοπές σε χιλιάδες συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Το Δίκτυο, με αίσθημα ευθύνης προς τους συνταξιούχους, ζητάει να κριθεί αντισυνταγματική αυτή η παράνομη εγκύκλιος, που παραμονές Πρωτοχρονιάς δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας.

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή υποβολής βεβαιώσεων αμοιβών επιχειρηματικής δραστηριότητας, μερισμάτων, τόκων, δικαιωμάτων και αποδοχών 2021, όπως ενημέρωσε η ΑΑΔΕ.

Αναδομείται ο τρόπος διενέργειας της «φορολοταρίας» με στόχο να γίνει πιο ελκυστική και βέβαια να τονώσει το ενδιαφέρον των πολιτών να συναλλάσσονται πάντα λαμβάνοντας απόδειξη. Να σημειωθεί ότι  νέα φορολοταρία ξεκινά το Φεβρουάριο και θα μοιράζει από 1.000 έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα σε  556  τυχερούς φορολογούμενους

Αλλαγές στις φορολοταρίες ανακοίνωσε και επίσημα η ΑΑΔΕ. Θα διεξάγονται δώδεκα κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια που θα μοιράζει 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς. Αλλάζουν και τα ποσά που θα μοιράζονται κάθε μήνα. Ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ. Πώς θα γίνονται η επιλογή των λαχνών και οι κληρώσεις.

σελίδα 1 από 893
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman