ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά τριών καταστημάτων από την Eurobank Properties

18:46 - 30 Σεπ 2009 | Ακίνητα
Στην αγορά τριών καταστημάτων τεχνικού και οικιακού εξοπλισμού προχώρησε η Eurobank Properties, μισθωμένα στην Praktiker Hellas θυγατρική της πολυεθνικής γερμανικής αλυσίδας Praktiker AG.

Πιο συγκεκριμένα:

- το πρώτο ακίνητο βρίσκεται στο Δήμο Μεταμόρφωσης, επί της οδού Τατοϊου 8 συνολικής μισθωμένης επιφάνειας 15.962 τ.μ., εντός οικόπεδου έκτασης 18.927 τ.μ. Το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί πάνω από 2 εκ κατοίκους των βορειοδυτικών προαστίων.

- το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στο Δήμο Λαρίσης, σε κομβικό σημείο επί της περιφερειακής οδού Λαρίσης - Τρικάλων, έχει συνολική επιφάνεια 9.733 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 57.978 τ.μ.

- το τρίτο ακίνητο βρίσκεται στο Δήμο Πατρέων, επί της οδού Ακτής Δυμαίων 56-58, σε ιδιαίτερα προνομιακή τοποθεσία, έναντι του υπό κατασκευή νέου λιμένα της Πάτρας. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 7.389 τ.μ. και η έκταση του οικοπέδου είναι 16.709 τ.μ.

Και στα τρία ακίνητα υπάρχει υπολειπόμενος συντελεστής δόμησης συνολικής επιφάνειας 24,4 χιλ. τ.μ.

Τα ακίνητα είναι εκμισθωμένα με μακροχρόνιες μισθώσεις στην γνωστή αλυσίδα Praktiker Hellas με μισθωτήρια που λήγουν το 2020 για τα καταστήματα της Πάτρας και της Λάρισας και το 2026 για το κατάστημα της Μεταμόρφωσης. Το τίμημα για την απόκτηση των τριών ακινήτων ανέρχεται στα 46 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το Δεκέμβριο του 2007. Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), οι αξίες των ακινήτων ανέρχονται συνολικά σε 47,4εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου της Μεταμόρφωσης ανέρχεται σε 21,8 εκατ. ευρώ, της Πάτρας σε 12,6 εκατ. ευρώ και της Λάρισας σε 13,0 εκατ. ευρώ Η καθαρή μισθωτική απόδοση ανέρχεται σε 8,3%.

Η παραπάνω επένδυση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξή της μέσω επιλεκτικών επενδύσεων στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες της κεφαλαιαγοράς και της αγοράς ακινήτων.

Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη πλήρως προσδιορισθεί αναφορικά με συγκεκριμένα ακίνητα οι επενδύσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Εταιρεία με χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με τις αποφάσεις των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της 3ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 15ης Οκτωβρίου 2007. Ωστόσο η στρατηγική της Εταιρείας για την επένδυση των αντληθέντων εσόδων, όπως αυτή περιγράφηκε στην ανωτέρω έκθεση, παραμένει ως εξής:

Η Εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει τα αντληθέντα έσοδα για την απόκτηση υψηλής εμπορικότητας χώρων γραφείων και καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής ή εν δυνάμει υψηλής εμπορικότητας και προβολής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με σκοπό να τα εκμισθώσει σε εταιρικούς μισθωτές υψηλού προφίλ, σύμφωνα με τη στρατηγική επενδύσεών της και σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.