ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζητά ο κ. Απ. Ταμβακάκης

11:15 - 16 Ιουν 2006 | Ακίνητα
Ο εμπειρότατος τραπεζίτης κ. Απόστολος Ταμβακάκης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πρωταγωνιστής του μεγάλου βαλκανικού της ανοίγματος, σήμερα εργάζεται στον Ομιλο Λάτση ως κορυφαίο στέλεχος της Lamda Development.

Toν τελευταίο καιρό επισκέπτεται ιδιαίτερα συχνά τους ανθρώπους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. «Εγώ τώρα ασχολούμαι με τα μπετά» μας απάντησε χθες όταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει αυτή τη συχνότητα των επισκέψεών του στον 6ο όροφο της οδού Νίκης.

Η αλήθεια ωστόσο είναι κάπως ευρύτερη…

Τα επεκτατικά σχέδια του Ομίλου Λάτση στην Ενέργεια και ιδιαίτερα στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων είναι πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού και η επιτάχυνσή τους κρίνεται τώρα (με τις σημερινές τιμές πετρελαίου) αναγκαία.

Από την άλλη πλευρά, ο Όμιλος Λάτση ήταν ο πρώτος που ήρθε να δώσει στήριγμα στο φιλόδοξο εγχείρημα της Εθνικής τράπεζας στην Τουρκία, αφού ελάχιστες μέρες μετά τη συμφωνία ΕΤΕ-FinansBank, η EFGEurobank ανακοίνωσε τη δική της εξαγορά τράπεζας στην γείτονα χώρα…Εξαγόρασε το 70% της Tekfenbank, συμπεριλαμβανομένης της 100% θυγατρικής της TekfenLeasing. Το ενδιαφέρον του Ομίλου Λάτση στην Τουρκία είναι τραπεζικό κι ενεργειακό…

Τέλος υπάρχουν και τα μπετά…

HLamda Development έχει από καιρό αποφασίσει να μοιραστεί τον κίνδυνο αλλά και το κόστος λειτουργίας του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου The Mall στο Μαρούσι για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις επόμενες κινήσεις της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Απ’ ότι φαίνεται, δεν δυσκολεύτηκε να βρει αγοραστή: Πρόκειται για  μεγάλο διεθνή χρηματοπιστωτικό όμιλο. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι οι ξένοι προτίθενται να επενδύσουν 200 εκατ. Ευρώ για να αγοράσουν το 50% του The Mall, τότε θα έχουμε μπροστά μας την μεγαλύτερη θεσμική επένδυση στην ελληνική αγορά ακινήτων… Ως γνωστόν, για κάθε μεγάλη ξένη επένδυση στην ελληνική οικονομία ενημερώνεται πρώτο το Υπουργείο

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.