ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρ. Παραδιάς στο "R": Παγωμένη η αγορά ακινήτων, θύματα των φόρων και της ύφεσης οι ιδιοκτήτες

01:01 - 05 Νοε 2013 | Ακίνητα
Στρ. Παραδιάς στο "R": Παγωμένη η αγορά ακινήτων, θύματα των φόρων και της ύφεσης οι ιδιοκτήτες
Το αδιέξοδο με το οποίο είναι αντιμέτωπη η αγορά ακινήτων περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ που τονίζει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν αντέχουν ούτε νέα βάρη, ούτε και την παρατεταμένη ανασφάλεια.

ΕΡ.: Ποιά είναι η κατάσταση στην αγορά ακινήτων;

Απ.:Η αγορά ακινήτων είναι παγωμένη αφού σχεδόν σε όλες τι περιπτώσεις μιλάμε για μηδενικές πωλήσεις. Όλοι οι δυνητικοί αγοραστές βρίσκονται σε κατάσταση πίεσης και τηρούν στάση αναμονής για να δουν τι θα γίνει με το πόθεν έσχες, αν θα συνεχιστεί η αναστολή των πλειστηριασμών ή όχι, αν θα καταργηθεί ο φόρος μεταβίβασης και ποιος θα είναι τελικά ο ενιαίος φόρος που θα επιβληθεί στα ακίνητα.

Ερ.: Ποιες είναι οι προτάσεις σας στην εκπνοή του χρόνου ανακοίνωσης του νομοσχεδίου για τον φόρο στα ακίνητα;

Απ.:Στο παρά πέντε της ανακοίνωσης του κυβερνητικού σχεδίου για τον νέο φόρο στα ακίνητα ουσιαστικά έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε δύο τελευταίες επιθυμίες -όπως οι μελλοθάνατοι- για την αστική ακίνητη περιουσία που είναι οι εξής:

α. τα αστικά οικόπεδα να φορολογηθούν έτσι, ώστε να μπορούν τα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους και όχι με πολλαπλάσιο φόρο από τα χτισμένα και
β. να χρεώνονται με τη μισή αξία τα ακίνητα που είναι ξενοίκιαστα

ΕΡ.: Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα;

Απ.:Αυτήν τη στιγμή πράγματι υπάρχει χάσμα μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών τιμών ωστόσο ακόμα κι αν υπάρξει επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών από τη στιγμή που έχει τεθεί συγκεκριμένος οικονομικός στόχος από τη φορολόγηση ακινήτων το πιο πιθανό είναι να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ

Ερ.: Τι προτείνετε για τις εμπορικές μισθώσεις;

Απ.:Για το θέμα των εμπορικών μισθώσεων μόνο η απελευθέρωση μπορεί να δώσει απάντηση στα θέματα που έχουν δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη αγορά και στην οποία κυριαρχούν αποκλειστικά οι υποψήφιοι ενοικιαστές οι οποίοι έχουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν και σε όποιο τίμημα και όρους το θέλουν.

Θα πρέπει να προστατευθούν για ένα λογικό διάστημα οι παλιές μισθώσεις, οι υφιστάμενες μισθώσεις και να απελευθερωθούν τελείως οι νέες έτσι ώστε να ανοίξουν το μαγαζιά και να γίνουν οι δέουσες συμφωνίες μεταξύ των ενδιαφερομένων, δηλαδή μεταξύ των πανίσχυρων ενοικιαστών και των θυματοποιημένων ιδιοκτητών.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:56 - 05 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.