ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Σχέδια για δημιουργία εταιρίας real estate

11:37 - 22 Μαϊ 2014 | Ακίνητα
ΤΑΙΠΕΔ: Σχέδια για δημιουργία εταιρίας real estate
"Στα σκαριά" επίσης, η δημιουργία Ταμείου ή κάποιο όχημα ειδικού σκοπού (SPV), προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση και αύξησης των εσόδων.

Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία όπου έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ για την κατάθεση προσφορών για την επιλογή νομικού συμβούλου που θα βοηθήσουν από κοινού με ξένους επενδυτικούς συμβούλους στο project τιτλοποίησης των ακινήτων που έχει στην κατοχή του.

Επιπλέον, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός real estate fund το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά και θα συνεργάζεται με άλλες εταιρίες του κλάδου για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο αξιοποίησης των 72.000 ακινήτων που διαθέτει η ΕΤΑΔ, τα έσοδα της εταιρείας από μισθώματα το 2012 ανήλθαν σε 38, 4 εκατ. ενώ το 2013 υποχώρησαν σε 29,4 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά ειδικά τα ακίνητα που θα επιλεγούν προς τιτλοποίηση, αυτό φαίνεται να είναι και από τα δύσκολα κομμάτια της όλης διαδικασίας λόγω των γνωστών προβλημάτων των δημοσίων ακινήτων, αφού στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν διέπονται από ένα ξεκάθαρο καθεστώς.

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ετοιμάζεται αυτή την περίοδο να προσλάβει, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, συμβούλους οι οποίοι θα κληθούν να συνδράμουν στο νομικό και πολεοδομικό ξεκαθάρισμα αρχικά 1.000 ακινήτων που η περίπτωσή τους είναι πιο «ώριμη» προς αξιοποίηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:56 - 22 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.