ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ

18:23 - 14 Δεκ 2006 | Ακίνητα
Αγορά καταστήματος συνολικής επιφανείας 393 τμ. από την Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, αντί συνολικού τιμήματος 2,175 εκατ. Ευρώ - Διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας

Στην αγορά ισόγειου καταστήματος με αποθήκη στην περιοχή των Βριλησσίων, συνολικής επιφάνειας 393 τμ, προχώρησε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας για την περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το κατάστημα επί της Λ. Πεντέλης 72 στο οποίο σήμερα λειτουργεί κατάστημα της γνωστής αλυσίδας Marks & Spencer. Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου ανέρχεται στα Euro 2.174.995 και η αξία αυτή ήταν και το τελικό τίμημα αγοράς του ακινήτου. Το κατάστημα μισθώθηκε από εταιρεία του Ομίλου Μαρινόπουλου και προορίζεται για εμπορική χρήση.
Όπως δήλωσε ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, μέλος του ΔΣ και της Επενδυτικής Επιτροπής της εταιρείας "η παρούσα επένδυση της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, με την αξία του ακινήτου να ανέρχεται σε Euro 2.174.995, χρηματοδοτήθηκε 100% από μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά τη Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παραπάνω επένδυση η Εταιρεία έχει αξιοποιήσει 50% από τα διαθέσιμα προς επενδύσεις αντληθέντα κεφάλαια σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής των Μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τέλος, με την παραπάνω επένδυση επιβεβαιώνεται η στρατηγική της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για την ανάπτυξή της μέσω επιλεκτικών επενδύσεων στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.
Η Eurobank Properties A.E.Ε.Α.Π., εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία στην Ελλάδα και διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα. Η Εταιρεία, δραστηριοποιείται στο δυναμικά ανερχόμενο κλάδο επενδύσεων σε ακίνητα, που διέπεται από ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, διατηρεί μακροχρόνιες μισθώσεις με εταιρείες και διοικείται από ικανά και έμπειρα στελέχη με γνώση της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.