ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον FTSE EPRA/NAREIT Global Real Estate Index η Eurobank Properties

11:00 - 18 Δεκ 2006 | Ακίνητα
Την ένταξή της στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη FTSE EPRA/NAREIT Global Real Estate Index ανακοίνωσε η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.
Ο συγκεκριμένος δείκτης παρακολουθείται ως benchmark από το σύνολο της παγκόσμιας θεσμικής επενδυτικής κοινότητας, περιλαμβάνει 326 εταιρείες και υπολογίζεται σε καθημερινή βάση μέσω του Euronext Indices B.V.

Η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που συμπεριλαμβάνεται από σήμερα στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη. "Αυτό το σημαντικό επίτευγμα αυξάνει όχι μόνο τo κύρος και την προβολή της εταιρείας αλλά δημιουργεί φιλοδοξίες για περισσότερες αντίστοιχες επιτυχίες στο προσεχές μέλλον", δήλωσε ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, μέλος του Δ.Σ. και της Επενδυτικής Επιτροπής της εταιρείας.

Ο FTSE EPRA/NAREIT Global Real Estate Index αναλύεται σε έξι ομάδες δεικτών και περιλαμβάνει συνολικά 60 δείκτες στην Ασία, Ευρώπη και Βόρειο Αμερική. Ο FTSE EPRA/NAREIT Global Real Estate Index λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες εισαγωγής στο δείκτη οι οποίοι προϋποθέτουν κυρίως τα ακόλουθα:
1) Σύνολο κεφαλαιοποίησης μετοχών ελεύθερων προς διαπραγμάτευση (Free Float) μεγαλύτερο των 50 εκατ. ευρώ.
2) Σύνολο τριμηνιαίου χρηματιστηριακού τζίρου (3 months traded value) μεγαλύτερου των 25 εκατ. ευρώ.
3) Τουλάχιστον 75% των λειτουργικών κερδών (EBITDA) της εταιρίας που συμμετέχει στο δείκτη να προέρχονται από δραστηριότητες εμπορικού real estate (commercial real estate development and property management).

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο FTSE EPRA/NAREIT Global Real Estate Index, στις 8 Δεκεμβρίου 2006, είχε συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνούσε τα 657 δισ. ευρώ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.