ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσίαση σε ξένους θεσμικούς από την Eurobank Properties

11:45 - 12 Μαρ 2007 | Ακίνητα
Την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σε ξένους θεσμικούς επενδυτές πραγματοποίησε τις περασμένες ημέρες η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος της επικοινωνίας με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε σειρά παρουσιάσεων και επαφών με σημαντικό αριθμό ξένων θεσμικών επενδυτών στη Αμερική (Naples - Florida) στο πλαίσιο του Citigroup 2007 CEO Global Property Conference.

Η παρουσίαση της εταιρείας ξεκίνησε με αναφορά στο αντικείμενο της, η οποία δραστηριοποιείται στο δυναμικά ανερχόμενο κλάδο των επενδύσεων σε ακίνητα, στην πρόσφατη εισαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και στις εξελίξεις της ελκυστικής ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε αναφορά στις επενδύσεις της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να αξιοποιήσει πάνω από το 50% από τα διαθέσιμα προς επενδύσεις αντληθέντα κεφάλαια από την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιπρόσθετα, παρουσιάσθηκε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων υψηλής ποιότητας που διαθέτει η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ σε συνδυασμό με την ισχυρή ομάδα μισθωτών που συνεργάζεται, το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που διέπει την εταιρεία, η στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Eurobank, καθώς επίσης και η εμπειρία της Διοικητικής ομάδας. Τέλος, πραγματοποιήθηκε αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για την χρήση 2006.

Να σημειωθεί ότι την εταιρεία εκπροσώπησαν οι Αριστοτέλης Καρυτινός, μέλος του Δ.Σ. και της Επενδυτικής Επιτροπής της εταιρείας, Γεώργιος Χρυσικός, Διευθυντής Επενδύσεων και Τερέζα Μεσσάρη, Υπεύθυνος Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων.

Σε δήλωση του ο Αριστοτέλης Καρυτινός τόνισε, "το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών τόσο για την ελληνική αγορά ακινήτων όσο και για την εταιρεία μας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αναμενόμενες βελτιώσεις κάποιων σημείων του θεσμικού πλαισίου όπως η δυνατότητα επένδυσης σε SPV''s με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση ακινήτων, η κατάργηση του ελάχιστου απαιτούμενου ποσοστού διαθεσίμων, το ποσοστό δανεισμού της εταιρείας κατ' αναλογία με τη διεθνή πρακτική και η αποσαφήνιση κάποιων θεμάτων φορολογικού χαρακτήρα, όπως ο φόρος αυτόματου υπερτιμήματος και ο ΦΠΑ, θα βοηθήσουν την εταιρεία να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο το ευνοϊκό κλίμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης θα επιτρέψει την προσέλκυση ακόμα περισσότερων διεθνών θεσμικών επενδυτών στη χώρα μας, μέσω της συμμετοχής τους στη Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ."

Παράλληλα ο Γεώργιος Χρυσικός μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη θετική αντιμετώπιση που είχαν οι επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας για την αξιοποίηση των αντληθέντων κεφαλαίων και συμπλήρωσε, "δε θα αργήσουν να επενδυθούν και τα υπόλοιπα κεφάλαια στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της Διοίκησης για τη μελλοντική ανάπτυξή της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία εστιάζει στην αγορά χώρων γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής εμπορικότητας και προβολής".

Τέλος, αναφορικά με τη σημασία της παρουσίας της εταιρείας στο συγκεκριμένο συνέδριο η Τερέζα Μεσσάρη ανέφερε "το συνέδριο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ετήσιο γεγονός στο διεθνή χώρο του real estate και στο πλαίσιό του δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες που ξεχωρίζουν σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία να έρθουν σε επαφή με διεθνείς επενδυτές και να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους, την επενδυτική τους πολιτική και να αναπτύξουν εκτενώς τους στρατηγικούς τους στόχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις περίπου 100 εταιρείες που συμμετείχαν, η Eurobank Properties ήταν η μοναδική από τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.