ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλειστηριασμοί: Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο-Ράλι στο Χρηματιστήριο

08:32 - 30 Νοε 2017 | Ακίνητα
Πλειστηριασμοί: Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο-Ράλι στο Χρηματιστήριο
Η πρεμιέρα των πλειστηριασμών την Τετάρτη είχε δύο όψεις. Αυτή με το ξύλο και τα χημικά στο Ειρηνοδικείο και αυτή με τους «πράσινους» δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά και αυτοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Ειρηνοδικείο, μετά την άρση της αποχής των συμβολαιογράφων, έφτιαξαν το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο τραπεζικός δείκτης πάτησε γκάζι και παρέσυρε μαζί και τους υπόλοιπους, όπως φυσικά και τον Γενικό Δείκτη.

Σ` αυτό έπαιξε φυσικά ρόλο και το καλό κλίμα στη διαπραγμάτευση, αλλά και το επιτυχημένο swap ομολόγων. Κυρίως, όμως, οι πλειστηριασμοί ήταν η βασική αιτία του +6,5% του τραπεζικού δείκτη. Οι τράπεζες έκαναν, άλλωστε τον μισό τζίρο της συνεδρίασης.

Το κλίμα, ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο καλό στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου οι πλειστηριασμοί (όσοι έγιναν) συνοδεύτηκαν με ξύλο και χημικά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει από νωρίς να προστατεύσουν τη διαδικασία, μάλλον δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, καθώς όχι απλά χτύπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές, αλλά έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική, κάτι που φυσικά δεν επέτρεπε τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Τελικά, φτάσαμε στο σημείο οι συμβολαιογράφοι να φυγαδεύονται από το κτίριο της οδού Λουκάρεως.

Συνολικά έγιναν 12 πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο και δύο ηλεκτρονικά

Όσο για τον απολογισμό της πρώτης ημέρας των πλειστηριασμών. Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν στη διάρκεια της ημέρας στους 14.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούσαν μία μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και πέντε αποθήκες οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.