ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν οι αντικειμενικές

09:50 - 14 Μαρ 2018 | Ακίνητα
Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν οι αντικειμενικές
Παράταση ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών οι εκτιμητές προκειμένου να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες αντικειμενικές αξίας, καθώς ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους (έως τις 15 Μαρτίου) δεν επαρκεί. Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να δώσει παράταση μίας εβδομάδας.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει παράταση μεγαλύτερη των επτά ημέρων, καθώς μετά η δευτεροβάθμια επιτροπή του υπουργείου θα πρέπει να επεξεργαστεί τις εισηγήσεις των εκτιμητών.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή λειτουργεί διορθωτικά, δηλαδή καλείται να δώσει τιμές στις περιπτώσεις που υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις.

Παρ' όλα αυτά, αναφέρει η Καθημερινή την Τετάρτη, ήδη υπάρχουν οι πρώτες εκτιμήσεις, κοινή συνισταμένη των οποίων είναι πως οι αντικεινικές τιμές θα πρέπει να αυξηθούν στις φθηνότερες περιοχές και να μειωθούν στις μεσαίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών από κάποιους εκτιμητές, σε περιοχές του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, όπου η τιμή ζώνης είναι 4.700 ευτώ/τ.μ. προτείνεται μείωση κατά 20%.

Από την άλλη, για τις πολύ ακριβές περιοχές, όπως η Ηρώδου αττικού και ο Λαιμός στη Βουλιαγμένη, οι εισηγήσεις είναι για αυξήσεις έως και κατά 30%.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:55 - 14 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.