ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβολή στην ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών θέλει η κυβέρνηση

09:16 - 29 Μαρ 2018 | Ακίνητα
Αναβολή στην ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών θέλει η κυβέρνηση
Προς νέα αναβολή της ανακοίνωσης των νέων αντικειμενικών αξιών για τον Μάιο ή ακόμη και τον Ιούνιο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο η ενεργοποίησή τους να συμπέσει με την ψήφιση από τη Βουλή των νέων συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων, επεξεργάζονται στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση εκτιμά -αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική- ότι η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των νέων αντικειμενικών μπορεί να πάρει το πράσινο φως των δανειστών, καθώς το «προαπαιτούμενο», έτσι όπως έχει διατυπωθεί στο αναθεωρημένο κείμενο συμμόρφωσης, δεν αφορά πλέον αυτή καθαυτή την εξίσωση των εμπορικών αξιών των ακινήτων με τις αντικειμενικές, αλλά με την «επικαιροποίηση» των τιμών βάσει των οποίων θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2018.

Ούτως ή άλλως, είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα ορίζει ότι ειδικά για φέτος ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί όχι με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά την 1η Ιανουαρίου του έτους, αλλά με τις νέες αξίες που θα οριστούν.

Όσον αφορά τις μεταβιβάσεις (αγοραπωλησίες, δωρεές, γονικές παροχές), αυτές θα υπολογίζονται με βάση τις νέες αξίες από την ημέρα της ενεργοποίησής τους και όχι νωρίτερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.