ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίφτινγκ στο e-auction για επίσπευση εκποιήσεων ακινήτων

09:27 - 24 Ιουλ 2018 | Ακίνητα
Λίφτινγκ στο e-auction για επίσπευση εκποιήσεων ακινήτων
Τη δυνατότητα αναζήτησης ακινήτων από τους ενδιαφερόμενους αναμένεται να δίνει από τα μέσα Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα πλειστηριασμών e-auction.gr που διαχειρίζεται ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς και Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με πληροφοριες η αναζήτηση θα μπορεί να γίνεται με βάση την περιοχή του ακινήτου και τα τετραγωνικά.

Επίσης η πλατφόρμα θα δίνει δεδομένα για τυχόν αυθαιρεσίες που θα υπάρχουν στο ακίνητο όπως και τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο νέος αγοραστής για την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών του ακινήτου.

Επιπρόσθετα, εξετάζεται στη βάση αυτή δεδομένων να μπαίνουν φωτογραφίες όπως συμβαίνει στις συνήθεις ιστοσελίδες αναζήτησης ακινήτων.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται εν όψει της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις τράπεζες να εκποιήσουν. Αεροδυναμικά ακινήτων που διαθέτουν. Μάλιστα το επόμενο διάστημα λόγω και των στόχων που έχουν τεθεί από τις εποπτικές αρχές η διαδικασία αυτή θα ενταθεί.

Σημειώνευαι ότι σήμερα οι τράπεζες έχουν στην κατοχή τους περισσότερο από 20 .000 ακίνητα τα οποία παρουσιάζουν ετήσια έξοδα στα επίπεδα του 6% για το σύνολο της αξίας τους (ΕΝΦΙΑ, κοινόχρηστα, δημοτικοί φόροι).

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.