ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φουλάρουν μηχανές τα Ταμεία για την αξιοποίηση ακινήτων ξενοδοχείων

08:52 - 07 Σεπ 2018 | Ακίνητα
Φουλάρουν μηχανές τα Ταμεία για την αξιοποίηση ακινήτων ξενοδοχείων
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θέτει ως βασικό στόχο την άμεση αξιοποίηση των ξενοδοχείων που ανήκουν σε φορείς που εποπτεύει (κυρίως Ταμεία).

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης» εντός των επόμενων ημερών, πρόκειται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Esperia Palace (12.000 τμ), στην οδό Σταδίου 22 κ' Εδουάρδου Λω, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2010.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία για το κτίριο του πρώην Εφετείου, που στέγαζε στο παρελθόν το ξενοδοχείο Ambassadeur (9.000 τμ) στην οδό Σωκράτους 65-67 και του διατηρητέου νεοκλασικού ακίνητου της οδού Ζαλοκώστα 7-9 (1.600 τμ).

Το Esperia Palace και το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα ανήκουν στον ΕΦΚΑ που θα κάνει και τη σχετική προκήρυξη. Σύμφωνα με τα δεδομένα στα δυο ξενοδοχεία θα μπουν προδιαγραφές για μονάδες 5 αστέρων και το Ambassadeur από το ΕΤΕΑΕΠ όπου ανήκει με προδιαγραφές ξενοδοχείου 4 αστέρων.

Ήδη για το Esperia καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον λόγω θέσης.

Το δρόμο, επίσης της αξιοποίησης, εντός  Οκτωβρίου, αναμένεται να πάρουν περίπου 15 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης». Το πρόγραμμα ολοκλήρωσε έναν χρόνο δράσης με την ενεργοποίηση 70 κενών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.