ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΑΔΕ: Επιστρατεύει ακόμη και search robot στις πλατφόρμες Airbnb

15:21 - 02 Νοε 2018 | Ακίνητα
ΑΑΔΕ: Επιστρατεύει ακόμη και search robot στις πλατφόρμες Airbnb
Με σύμμαχο την τεχνολογία πραγματοποιούνται οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, ώστε να μην ξεφύγει κανένα σπίτι που νοικιάζεται ως Airbnb και δεν έχει δηλωθεί στο Μητρώο Ακινήτων από τους ιδιοκτήτες του.

Η ΑΑΔΕ έχει συγκεκριμένα τρία "σημεία ελέγχοι", που εκτιμά ότι θα διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης που δεν θα δηλωθούν.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ γίνονται λοιπόν από εφοριακούς που "σαρώνουν" το διαδίκτυο και τις πλατφόρμες οικονομίας διαμοιρασμού. Καταγράφουν πόσα σπίτια υπάρχουν στο Airbnb και πόσα είναι δηλωμένα στην πλατφόρμα. Επίσης, με την εκπνοή της προθεσμίας δήλωσης των ακινήτων στο Μητρώο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να ζητήσει από τις πλατφόρμες να «κατεβάσουν» από τις σελίδες τους τα ακίνητα εκείνα τα οποία δεν έχουν πάρει αριθμό μητρώου. Τέλος, δημιουργείται ένα search robot το οποίο παρακολουθεί διαρκώς τα ακίνητα που έχουν ανέβει σε πλατφόρμες. Αντίστοιχο σύστημα έχει χρησιμοποιήσει η Πορτογαλία και σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε επαφή με τη Φορολογική Διοίκηση της χώρας για παροχή τεχνογνωσίας. Με τον ίδιο μηχανισμό θα επιχειρηθεί να ελεγχθούν και τυχόν έξτρα παροχές των ιδιοκτητών, όπως για παράδειγμα υπηρεσιές πρωινού, ξεναγήσεις, υπηρεσίες καθαριότητας και αλλαγής κλινοσκαπασμάτων, προκειμένου να υπαχθούν σε καθεστώς ΦΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.