ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Ρεβύθης (πρόεδρος ομοσπονδίας μεσιτών): Σε Κύπρο και Αγγλία με 2 εκατ. ευρώ για ακίνητο αποκτάς και διαβατήριο Κύριο

07:44 - 05 Νοε 2018 | Ακίνητα
Γ.Ρεβύθης (πρόεδρος ομοσπονδίας μεσιτών): Σε Κύπρο και Αγγλία με 2 εκατ. ευρώ για ακίνητο αποκτάς και διαβατήριο
"Δεν πρέπει να αμαυρώνεται ο κλάδος των ακινήτων στη χώρα μας από το πρόσφατο περιστατικό με Κινέζους πολίτες που αγόραζαν τη χρυσή βίζα στην Ελλάδα παρακάμπτοντας τα capital controls της Κίνας". Αυτό δηλώνει αποκλειστικά στον Reporter ο κ. Γιάννης Ρεβύθης, πρόεδρος της ομοσπονδίας μεσιτών Ελλάδας και προσθέτει: "Επικρατεί μεγάλος ανταγωνισμός διεθνώς για τη προσέλκυση επενδυτών μέσω της κτηματαγοράς. Αρκεί να σας αναφέρω ότι στην Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασιλείο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με την αγορά ακινήτου αξίας 2 εκατ. ευρώ αποκτάς και το διαβατήριο της χώρας".
1 δισ. ευρώ έσοδα την τελευταία 3ετία
Ο κ.  Ρεβύθης τονίζει ότι την τελευταία τριετία στην κτηματαγοράς εισήλθαν 1 δισ ευρώ από τη πώληση ακινήτων γεγονός που τόνωσε και τα φορολογικά έσοδα αλλά και κινήθηκαν πολλά επαγγέλματα που ήταν σε υφεσιακή πορεία λόγω της πολύχρονης κρίσης που έπληξε την Ελλάδα απο το 2009.
Ο κ. Ρεβύθης υπογραμμίζει στον Reporter  ότι "θέλουμε μία καθαρή κτηματαγορά που δεν υποκρύπτει παράνομες κινήσεις. Μην ξεχνάμε οτι το 3% της μεταβίβασης ακινήτων έχει φέρει αξιόλογα κεφάλαια ενώ και η παρουσία των capital controls  διευκόλυναν τις μεταβιβάσεις ακινήτων".
Υγιής εικόνα για την αγορά ο αριθμός απούλητων κατοικιών
Σε  ερώτηση του Reporter οτι παραμένουν απούλητες πάνω από 150.000 νεόδμητες κατοικίες ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μεσιτών Ελλάδας χαρακτηρίζει αυτή την εικόνα υγιή και προσθέτει: "Μία υγιής αγορά ακινήτων πρέπει να έχει αποθεματικά ακινήτων για να μην ανεβαίνουν υπερβολικά οι τιμές. Δείτε για παράδειγμα στο διαδίκτυο τις εκατοντάδες αγγελίες όπου πουλιέται κάθε μέρα το μισό Λονδίνο, η μισή Σαντορίνη, η μισή Μύκονος, το μισό Κολωνάκι".
Πήραν τα μυαλά τους αέρα λόγω Airbnb
Σχετικά με το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων ο κ. Ρεβύθης υποστηρίζει ότι "ορισμένοι ιδιοκτήτες  υπερτιμούν τις αξίες των ακινήτων τους και ζητούν εξωπραγματικά ποσά με αποτέλεσμα να μην γίνονται αγοραπωλησίες και να παγώνει η αγορά σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπου υπάρχει ζήτηση".
Ο κ. Ρεβύθης συνιστά ψυχραιμία στους ιδιοκτήτες ακινήτων και αναφέρει ότι σήμερα με ένα καλό κτηματομεσίτη, έναν δικηγόρο και έναν φοροτεχνικό μπορεί ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ακινήτων να μεταβιβάσει την οικία του νόμιμα και με αξιόλογο κέρδος. Αναφορικά με τον εμφύλιο πόλεμο στις πολυκατοικίες λόγω Αirbnb o κ. Ρεβύθης σημειώνει ότι "στο εξωτερικό αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί εδώ και χρόνια αφού ενοικιάζονται πολυκατοικιες για βραχυχρόνιες μισθώσεις και οχι επιμέρους διαμερίσματα όπως γίνεται σήμερα και δημιουργείται πρόβλημα μεταξύ των ενοίκων των πολυκατοικιών".
Ανέστης Ντόκας
Τελευταία τροποποίηση στις 23:16 - 04 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.