ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροπολογία φέρνει αλλαγές στις δηλώσεις Ε9 και στα σχετικά πρόστιμα

07:58 - 16 Απρ 2019 | Ακίνητα
Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή επιφέρει ορισμένες αλλαγές στις προθεσμίες δήλωσης ακινήτων (Ε9), καθώς και στα πρόστιμα για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί πως με τη νέα τροπολογία, δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.

Αναλυτικά όσα επιφέρει η τροπολογία:

  • Από 1 Ιανουαρίου 2019 και στο εξής ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) η 31η Μαΐου του επόμενου έτους από την ημέρα σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής δικαιωμάτων επί ακινήτων του φορολογούμενου (πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κτλ). Σήμερα, ο φορολογούμενος υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) εντός 30 ημερών από τη μεταβολή των δικαιωμάτων του επί ακινήτων.
  • Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) των ετών από το 2010 και μετά, που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από την 31.12.2014 μέχρι και την ψήφιση που σχεδίου νόμου, δεν επιβάλλονται κατά περίπτωση τα οριζόμενα πρόστιμα. Πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί δεν διαγράφονται, ούτε επιστρέφονται αυτά που έχουν καταβληθεί.
  • Δεν προβλέπεται η επιβολή χρηματικού προστίμου για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, που υποβάλλονται μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:14 - 16 Απρ 2019
Copyright © 1999-2019 Premium S.A. All rights reserved.