ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά ακινήτου έναντι 24 εκατ. από Eurobank Properties

11:26 - 15 Ιουν 2007 | Ακίνητα
Στην αγορά ακινήτου συνολικής δομημένης επιφάνειας 17.847,58 τμ, προχώρησε η Eurobank Properties, στο πλαίσιο της υλοποίησης της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας για την περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. Το τίμημα της αγοράς του ακινήτου καθορίστηκε στα 24 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για πρώην βιομηχανικό συγκρότημα κτιρίων (πρώην εργοστάσιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ) με πολεοδομική χρήση γραφείων, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βυζαντίου και Καχραμάνογλου στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δυνάμει του συμφωνητικού αγοραπωλησίας, η πωλήτρια εταιρεία πραγματοποιεί κατασκευαστικές εργασίες αλλαγής χρήσης και αναβάθμισης του ακινήτου προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, ώστε να διαμορφωθεί για χρήση γραφείων. Τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν τμηματικά μέχρι την 30 Νοεμβρίου 2007.

Περίπου το 80% του ακινήτου είναι μισθωμένο σε πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο των καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης, με την προϋπόθεση της άρτιας ολοκλήρωσης της έργων αναβάθμισης του ακινήτου, την πλήρη ευθύνη των οποίων έχει η πωλήτρια.

Οσον αφορά στο υπόλοιπο κενό τμήμα του ακινήτου, η Eurobank Properties βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την εκμίσθωσή του.

Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου, μετά την ολοκλήρωση των έργων που έχει αναλάβει η πωλήτρια, θα ανέρχεται στα 24,1 εκατ. Η εταιρεία κατέβαλε ως προκαταβολή 10 εκατ. ενώ η σημερινή αξία του ακινήτου (σύμφωνα με το ΣΟΕ) ανέρχεται στα 19,7 εκατ. ευρώ.

Οπως δήλωσε ο Αριστοτέλης Καρυτινός, μέλος του ΔΣ και της Επενδυτικής Επιτροπής της εταιρείας "η παρούσα επένδυση της Eurobank Properties χρηματοδοτήθηκε 100% από μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά τη Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παραπάνω επένδυση η Εταιρεία έχει αξιοποιήσει 80% από τα διαθέσιμα προς επενδύσεις αντληθέντα κεφάλαια."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.