ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα έργα υποδομών το νέο πεδίο δράσης των ξένων funds

11:11 - 20 Ιαν 2020 | Ακίνητα
Τα έργα υποδομών το νέο πεδίο δράσης των ξένων funds
Οι υποδομές θα αποτελέσουν το επόμενο πεδίο ανάπτυξης για τα ξένα funds μετά τα ακίνητα και το real estate, που είχαν δραστηριοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

Ενδεικτικά, σχήματα όπως ο όμιλος Mcquarie και το Amber Capital δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά κατασκευών και περιμένουν από την κυβέρνηση τις κατάλληλες κινήσεις, διότι ειδικά στον τομέα των δημοσίων έργων απαιτούνται γρήγορα βήματα προόδου, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της προηγούμενης δεκαετίας επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζεται η άποψη τα επόμενα έργα να χρηματοδοτηθούν κυρίως από ιδιωτικά κεφάλαια, δεδομένου ότι στην Ελλάδα η ιδιωτική συμμετοχή δεν ξεπερνά το 15% έναντι του 35% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Επιπλέον, σε πρόσφατη ημερίδα της Axia Ventures κατεγράφη για μία ακόμη φορά το έντονο ενδιαφέρον των ξένων funds για την αγορά κατασκευών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη του κλάδου εκτιμούν ότι σε κάποια από τα επόμενα έργα παραχώρησης ή ΣΔΙΤ αναμένεται να υπάρξουν και συμπράξεις ελληνικών ομίλων με ξένα funds.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.