ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα σκαριά αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων από την Airbnb

10:05 - 10 Απρ 2020 | Ακίνητα
Στα σκαριά αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων από την Airbnb
SOS εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν τα ακίνητά τους μέσω της πλατφόρμας Airbnb, ζητώντας στήριξη της αγοράς.

Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, έχει ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα βοήθειας προς τους συνεργάτες της ιδιοκτήτες ακινήτων, ύψους 250 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, η Airbnb προτίθεται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν στα καταλύματα τους λόγω κορονοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο θα καταβάλει το 25% της αξίας της κάθε ακυρωθείσας κράτησης.

Προϋπόθεση για να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση είναι η κράτηση να πραγματοποιήθηκε έως και τις 14 Μαρτίου, με άφιξη του επισκέπτη μεταξύ της 14ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου. Για παράδειγμα, αν ένας ιδιοκτήτης ανέμενε να εισπράξει 1.000 ευρώ, θα πάρει 250 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες στους οικοδεσπότες μέσω σχετικού email.

Επιπλέον, η Airbnb έχει ανακοινώσει ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από την εταιρεία προς τους ιδιοκτήτες θα γίνονται κάθε μήνα. Δηλαδή, μία πληρωμή στο τέλος Απριλίου και μία ακόμα στο τέλος Μαΐου. Αυτό όμως που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν θα αφορά το σύνολο των αγορών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Η Airbnb εξασφάλισε κεφάλαια 1 δισ. δολαρίων

Τελευταία τροποποίηση στις 10:10 - 10 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.