ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δηλώσεις Covid: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών-Νέες προθεσμίες για τις διορθώσεις

17:30 - 13 Μαρ 2021 | Ακίνητα
Δηλώσεις Covid: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών-Νέες προθεσμίες για τις διορθώσεις
Άνοιξε η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποβολή των διορθωτικών δηλώσεων Covid, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πληρωμές των δηλώσεων Covid για τα μειωμένα ενοίκια του Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις του Φεβρουαρίου 2021 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του μήνα, στις 31 Μαρτίου 2021.

Πολλοί εκμισθωτές αναμένουν τα χρήματα της κρατικής αποζημίωσης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, εξαιτίας, κυρίως, λαθών που εντοπίστηκαν κατά την υποβολή των αιτήσεων.

Γι’ αυτό το λόγο η ΑΑΔΕ έχει ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων, των οποίων οι δηλώσεις απορρίφθηκαν, να πραγματοποιήσουν διορθώσεις ή τροποποιήσεις λαθών για το παραπάνω χρονικό διάστημα (Μάρτιος-Δεκέμβριος 2020), χωρίς πρόστιμο.

Τα περισσότερα λάθη εντοπίζονται στην ασυμφωνία με συνιδιοκτήτες ή στις δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων ή ο μισθωτής να μην είναι δικαιούχος.

Με την υποβολή της δήλωσης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα εξασφαλίσουν αποζημίωση για το 80% του μηνιαίου μισθώματος, στην περίπτωση που δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο μέσα στον Ιανουάριο, και το 50% της ζημιάς που υπέστησαν αν έλαβαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια.

Οι παραπάνω ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα της κρατικής αποζημίωσης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.