ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Το χρονοδιάγραμμα της αμκ και τα σχέδια για placement

17:50 - 23 Αυγ 2007 | Ακίνητα
Δρομολογείται πλέον η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank ύψους 1,229 δις ευρώ, μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιείται στην τιμή των 20 ευρώ και θα εκδοθούν 2 νέες μετοχές  για κάθε 15 παλαιές.

Αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου προσδιορίζεται η 27η Αυγούστου ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης θα ορισθεί μεταξύ 31 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank η EFG Group με ποσοστό 42% θα εισφέρει 516 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 712 εκατ. ευρώ θα αντληθούν από την αγορά.

Η κρίση στις αγορές προβληματίζει την διοίκηση, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι η αύξηση θα καλυφθεί με την στήριξη των αναδόχων, που είναι η Citigroup, η Lehman Brothers και η DeutscheBank.

Οι σκέψεις για placement

Η Eurobank κατέχει περίπου 3 εκατ. ίδιες μετοχές.

Κατά το πιθανότερο σενάριο θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου  η τράπεζα μέσω των ιδίων μετοχών και εν συνεχεία θα διενεργήσει placement ώστε να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει σε ξένους επενδυτές.

Με βάση τις ίδιες μετοχές που κατέχει η Eurobank θα εισφέρει περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.