ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Dimand «αναγεννά» εμβληματικά κτίρια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις με ιστορία Κύριο

08:08 - 21 Ιουλ 2023 | Ακίνητα
Η Dimand «αναγεννά» εμβληματικά κτίρια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις με ιστορία
Ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο τροχοδρομεί η DIMAND με νέες αναπλάσεις στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας “νέα ζωή” σε ακίνητα τοπόσημα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Inside Information Magazine - Ιούλιος 2023

Έργα της εταιρείας συμβάλλουν σημαντικά στο να αλλάξει ο χάρτης της χώρας, ενώ δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο, αλλά και κατά τη λειτουργία τους.

Είτε αξιοποιώντας και αναγεννώντας το υπάρχον κτηριακό απόθεμα, είτε προσθέτοντας στο αστικό τοπίο πράσινα κτήρια μεγάλης κλίμακας με ύψιστες προδιαγραφές και καινοτομίες, η DIMAND δημιουργεί τις πόλεις που θέλουμε να ζούμε.

ΑΘΗΝΑ

Με στόχο την αναβάθμιση περιοχών, η DIMAND επενδύει σε ακίνητα στον Βοτανικό, την πλατεία Ομονοίας, την πλατεία Κοτζιά και πολυσύχναστους δρόμους όπως η Αιόλου και η Σοφοκλέους.

MOXY ATHENS CITY BY MARRIOTT

Το πρώην Σαρόγλειο Μέγαρο ‘’μεταμορφώθηκε’’ πλήρως, σηματοδοτώντας την άφιξη της Marriott, ηχηρού διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου, στην πλατεία Ομονοίας. Το Moxy Athens City, λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2022 και είναι το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, πιστοποιημένο κατά LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design).

ΜΙΝΙΟΝ

Στην οδό Πατησίων οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτηρίου είναι πυρετώδεις. Το ακίνητο που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ και παρέμενε αναξιοποίητο για περίπου τρεις δεκαετίες, αναμένεται να μετατραπεί σε ένα βιοκλιματικό κτίριο μεικτής χρήσης, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβίωση της ευρύτερης περιοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νέος σχεδιασμός της DIMAND, περιλαμβάνει τη δημιουργία γραφειακών χώρων, F&B, retail και κατοικιών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

ΠΡΩΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ

Η DIMAND έχει αναλάβει την ανάπλαση στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στον Βοτανικό. Στην έκταση των 50 στρεμμάτων περίπου, θα λάβει χώρα ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Αθήνα, σε απόσταση μόλις δύο χλμ. από την Ακρόπολη και κοντά στο χώρο κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

dim1

PROJECT SKYLINE

Η DIMAND μαζί με την  Premia Properties, συμμετέχει στο επενδυτικό σχέδιο της Alpha Bank που αφορά σε 573 ακίνητα. Στόχος είναι τα ακίνητα αυτά, η επιφάνεια των οποίων ξεπερνά τα 500.000 τ.μ. και βρίσκονται ανά την Ελλάδα, (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), να επαναξιοποιηθούν και να αποκτήσουν σημαντική υπεραξία. Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου ακινήτων (αμιγώς) που έχει καταγραφεί στην ιστορία του ελληνικού real estate τα τελευταία χρόνια.

PWC CAMPUS

Η DIMAND έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη των νέων κεντρικών γραφείων της PwC στην Ελλάδα -μία εκ των Big Four παγκοσμίως- σε μια έκταση 11 στρεμμάτων στη Λ. Κηφισίας 65 στο Μαρούσι. Μια επένδυση της τάξεως των 50 - 55 εκατ. ευρώ που στοχεύει στην πιστοποίηση LEED Gold.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

PIRAEUS PORT PLAZA

Ο Πειραιάς αλλάζει με την υπογραφή της DIMAND. Η πρώτη φάση της ανάπλασης που υλοποίησε η DIMAND, αφορούσε τρία κτηριακά συγκροτήματα στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου – τις πρώην εγκαταστάσεις της «Παπαστράτος». Με συνολική δομημένη επιφάνεια 65.743 τ.μ., το Piraeus Port Plaza, φιλοξενεί τις τράπεζες Alpha Bank και Eurobank και την πολυεθνική εταιρεία Teleperfomance. Οι περίπου 7.500 εργαζόμενοι του PPP έχουν δώσει ζωή στην άλλοτε υποβαθμισμένη περιοχή, η οποία ενεργοποιήθηκε ξανά καθώς ακολούθησαν και άλλες ιδιωτικές επενδύσεις.

Η δεύτερη φάση της ανάπλασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δυο οικιστικά έργα επιφάνειας άνω των 6.500 τ.μ., ενώ πρόσφατα, ανατέθηκε στην Dimand η ανάπτυξη των νέων δικαστηρίων του Πειραιά, ύστερα από σχετικό διαγωνισμό.

ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το εμβληματικό κτήριο, που βρίσκεται στην καρδιά ενός εκ των μεγαλύτερων επιβατικών λιμανιών της Ευρώπης, θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 και θα φιλοξενεί γραφεία, εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το ακίνητο έχει 22 ορόφους, δομημένη επιφάνεια 34.623 τ.μ. και θέα που συναρπάζει.

Ο Πύργος Πειραιά θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της χώρας μας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED. Παράλληλα, στοχεύει στην πιστοποίηση WELL που αφορά στην υγεία και ευεξία των χρηστών του κτηρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με έργα που η συνολική ακαθάριστη αξία τους εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τα 366.000.000 ευρώ, η  DIMAND επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη.

HUB26

Το πρώτο μεγάλης κλίμακας πράσινο επιχειρηματικό πάρκο της B. Ελλάδος, που στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Gold, βρίσκεται υπό κατασκευή και πρόκειται να παραδοθεί σε φάσεις από το φθινόπωρο του 2023 και έπειτα. Με συνολικό εμβαδό περίπου 35.000 τ.μ., το HUB26 αποτελείται από πέντε κτήρια γραφείων και βρίσκεται στη Δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΩΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΦΙΞ

Ακριβώς απέναντι από το HUB26, βρίσκεται το εμβληματικό παλιό βιομηχανικό ακίνητο της ζυθοποιίας «ΦΙΞ». Η ανακατασκευή και η αξιοποίησή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Η συνολική έκταση του οικοπέδου είναι 25 στρέμματα και η ανάπτυξη αφορά συγκρότημα μεικτών χρήσεων με γραφειακούς χώρους, retail, F&B, κατοικίες και ξενοδοχείο. Το έργο εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί σε 2,5 - 3 χρόνια από την έναρξη των εργασιών.

ΠΡΩΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται και η μεγάλη επένδυση της DIMAND στο βιομηχανικό ακίνητο της «ΒΑΛΚΑΝ AKINHTA Α.Ε.» στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (σ.σ. πρώην εργοστάσιο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ), για τη μετατροπή του στον μεγαλύτερο κόμβο Logistics της Βόρειας Ελλάδας. H συνολική ακαθάριστη αξία ανάπτυξης του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 160 εκατ. ευρώ ενώ η επιφάνεια των εγκαταστάσεων υπολογίζεται στα 120.000 τ.μ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.