ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχασε την έκταση των 185 στρεμμάτων η Κέκροψ- Προσφυγή εξετάζει η εταιρεία

11:18 - 26 Νοε 2007 | Ακίνητα
Tελεσίδικα αναδασωτέα κρίθηκε η έκταση των 185 στρεμμάτων του Κέκροπα στο Παλαιό Ψυχικό. Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε απορριφθεί η αίτηση της εταιρίας για την ακύρωση της απόφασης του νομάρχη με την οποία η περιοχή είχε κηρυχθεί αναδασωτέα και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Εφετείο. Φήμες πάντως αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρίας δεν αποκλείεται να καταφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για το θέμα αυτό.

Οσον αφορά τα οικόπεδα στο Ψυχικό και το Χαλάνδρι, όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρίας, για το μεν πρώτο εκκρεμεί έφεση του Δήμου Ψυχικού στο ΣτΕ, κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε γίνει δεκτή αίτηση της Εταιρείας για την άρση απαλλοτρίωσης στο εν λόγω οικόπεδο, ενώ για το οικόπεδο στο Χαλάνδρι ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανεπέβαλε την απαλλοτρίωση στην εν λόγω έκταση.

Την περίοδο πάντως αυτή η εταιρία έχει στραφεί στην αξιοποίηση έκτασης των 6,8 εκατ. ευρώ που διαθέτει στο Παλαιό Ψυχικό, όπου με πρόσφατη απόφαση του νομάρχη Αθηνών έγινε άρση της απαλλοτρίωσης, με αποτέλεσμα να καταστούν οικοδομήσιμα.

Ήδη η εταιρία σε συνεργασία με τη ΓΕΚ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην αξιοποίηση 1.000 τετραγωνικών μέτρων (από τα 6,8 στρέμματα), αναπτύσσοντας συγκρότημα κατοικιών. Ηδη εταιρία έχει υπογράψει ένα προσύμφωνο πώλησης διαμερίσματος. Επιπλέον άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση και άλλων 1.000 επιπλέον τετραγωνικών μέτρων από την παραπάνω έκταση.

Οσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας στο εννιάμηνο της τρέχουσας χρήσης, εμφάνισε κέρδη έναντι ζημιών στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ σημαντική αύξηση σημείωσε και ο κύκλος εργασιών. Ειδικότερα τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη 3,068 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 413 χιλ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 527 χιλ. ευρώ από 311 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 69,45%.

Ελένη Μπότα
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.