ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ

20:46 - 13 Δεκ 2007 | Ακίνητα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία τρεις νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές και τιμή διάθεσης 9 ευρώ ανά μετοχή. Τα συνολικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανέρχονται σε 329,4 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της αύξησης, θα εκδοθούν 36.600.000 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 2,13 ευρώ και με τιμή διάθεσης 9 ευρώ ανά μετοχή, για τις οποίες ενεγράφη το 93,18% των μετόχων (34.103.456 μετοχές).

Επιπρόσθετα, 48.510 μετοχές (0,13%) διατέθηκαν μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων απασχολουμένων (με τιμή διάθεσης 9 ευρώ ανά μετοχή). Οι ασκήσαντες δικαιώματα προεγγραφής κάλυψαν ποσοστό 3,41% της αύξησης, αναλαμβάνοντας 1.246.284 νέες μετοχές.

Τέλος, στο πλαίσιο της ιδιωτικής τοποθέτησης διατέθηκαν 1.201.750 νέες μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 3.28% της αύξησης. Στο πλαίσιο της ιδιωτικής τοποθέτησης η ζήτηση για νέες μετοχές ξεπέρασε τις προσφερόμενες κατά 1,1εκ. μετοχές.

Η επιτυχία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, στην παρούσα χρονική περίοδο όπου η κρίση των subprimes έχει οδηγήσει στην εκδήλωση ισχυρών πιέσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές που έχουν επηρεάσει εν μέρει και το χώρο του real estate, καταδεικνύει την ισχυρή εμπιστοσύνη των μετόχων, ειδικών επενδυτών και ιδιωτών, στην πορεία και τις προοπτικές της Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.

Κεφαλαιακά ενισχυμένη η Εταιρεία, προτίθεται να συνεχίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, τόσο στην Ελλάδα όπου ήδη έχει σημαντική παρουσία, όσο και σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ουκρανία, όπου υπάρχουν ενδιαφέρουσες προοπτικές και ευκαιρίες για την ανάπτυξη των εργασιών της.Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Εταιρεία έχει ήδη επενδυτική παρουσία στη Ρουμανία και τη Σερβία, με συνολική αξία επενδύσεων άνω των 99 εκ. Ευρώ βάσει της τιμής κτήσης. Η Εταιρεία έχει ήδη προβεί στην υπογραφή προσυμφώνων για την απόκτηση ακινήτων τόσο στην Ελλάδα (εννέα ακίνητα με τιμή κτήσης 51,6 εκ. Ευρώ) όσο και στη Ρουμανία (δυο ακίνητα μέσω συμμετοχής σε εταιρίες ειδικού σκοπού με συνολική τιμή κτήσης 50,6 εκ. Ευρώ περίπου).

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία εξετάζει, επί του παρόντος, ποικίλες πιθανές επενδύσεις σε ακίνητα, ύψους περίπου 757 εκ. ευρώ, εκ των οποίων ευρώ607 εκ. αφορούν επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα και 150 εκ. ευρώ σε ακίνητα στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η Εταιρεία προτίθεται να χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις εν μέρει από τα έσοδα της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και εν μέρει με δανεισμό.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.