ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pasal Development: Ανοδος 7% στα κέρδη α΄ τριμήνου

16:07 - 27 Μαϊ 2008 | Ακίνητα
Σε 2,2 εκ. ευρώ, ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της PASAL Development το πρώτο τρίμηνο, έναντι 2,1 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,4 εκ. ευρώ έναντι 3,1 εκ. ευρώ το 2007 παρουσιάζοντας αύξηση 8,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Κατά το Α τρίμηνο του 2008 :

- ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία εμπορικό ακίνητο στην Θεσσαλονίκη (στην Ν. Ευκαρπία με προβολή στην Εγνατία οδό)
- αγοράστηκαν 2 ακίνητα: στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή Ωραιοκάστρου έκταση συνολικής επιφάνειας 40.832 τμ με προβολή στην Εγνατία οδό και οικόπεδο επί της Λεωφ. Αλίμου συνολικής επιφάνειας 3.900 τ.μ.. Η αρχική επένδυση για τις δύο αγορές ανήλθε σε 14 εκ. ευρώ.
- Oλοκληρώθηκε η πώληση 2 επενδυτικών ακινήτων που είχε αναπτύξει η εταιρεία, επί της Λεωφ. Κηφισίας έναντι τιμήματος ευρώ 16 εκ. τα οποία. θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, προστιθέμενα στα ταμειακά διαθέσιμα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2007.
Από την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών (έναρξη διαπραγμάτευσης 4/1/2008) και την άντληση 23,3 εκ. ευρώ η εταιρεία έχει επενδύσει 7,5 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του Α' τριμήνου 2008. Ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε 26,7 εκ. ευρώ και ο δείκτης δανεισμού προς αξία επενδυτικών ακινήτων (LTV) παραμένει ακόμη χαμηλός στο 24,5%, ενώ προβλέπεται να αυξηθεί με αγορές νέων επενδυτικών ακινήτων.
Για την χρήση του 2008 αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιεί αυτή την εποχή η Pasal Development, το εμπορικό κέντρο στην οδό Πειραιώς 180 στον Ταύρο που θα φιλοξενεί 80 καταστήματα και χώρους εστίασης. Η εταιρεία βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις με γνωστά εμπορικά σήματα για υπογραφή μισθωτηρίων και εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους υπολογίζεται ότι θα έχει μισθωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εκμισθώσιμων χώρων. Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2008 με προβλεπόμενα αρχικά ετήσια έσοδα 6 εκ. ευρώ. Το 2008 θα λειτουργήσει και το κέντρο διανομής & αποθήκευσης στην Ελευσίνα συνολικής επιφανείας 33.900 τμ.. Η PASAL στα πλαίσια υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου προγραμματίζει νέες αναπτύξεις συνολικού κόστους 150 εκ. την επόμενη διετία, στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και στα Βαλκάνια, εκ των οποίων τα 95 εκ. ευρώ αφορούν ανειλλειμένες επενδύσεις σε 7 διαφορετικά έργα και ταυτόχρονα θα επιδιώξει να εξασφαλίσει και άλλες πρόσθετες επενδύσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους ανερχόμενους κλάδους των εμπορικών κέντρων (malls, big boxes) και των δικτύων λιανικής (retail outlets) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας Στο πλαίσιο ανάπτυξης δραστηριοτήτων σε νέες αγορές, ιδιαίτερα στον χώρο της Βαλκανικής, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ίδρυσης εταιρείας στη Σερβία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.