ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties: Επένδυση σε ακίνητα σε Ελλάδα και Βαλκάνια

19:02 - 05 Ιουν 2008 | Ακίνητα
Επένδυση σε ακίνητα σε Ελλάδα και Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη σχεδιάζει να επενδύσει Eurobank Properties τα κεφάλαια από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε στις συνελεύσεις της 3ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 15ης Οκτωβρίου 2007.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής:

Στην από 6/8/07 έκθεσή του σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 3016/2002 και το άρθρο 289 του Κανονισμού Λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Δ.Σ. της Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ("Εταιρεία") ανέφερε ότι οι επενδύσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Εταιρεία με χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με τις αποφάσεις των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της 3ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 15ης Οκτωβρίου 2007 δεν έχουν ακόμη πλήρως προσδιορισθεί αναφορικά με συγκεκριμένα ακίνητα. Ωστόσο η στρατηγική της Εταιρείας για την επένδυση των αντληθέντων εσόδων, όπως αυτή περιγράφηκε στην ανωτέρω έκθεση, παραμένει ως εξής: "Η Εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει τα αντληθέντα έσοδα για την απόκτηση υψηλής εμπορικότητας χώρων γραφείων και καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής ή εν δυνάμει υψηλής εμπορικότητας και προβολής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με σκοπό να τα εκμισθώσει σε εταιρικούς μισθωτές υψηλού προφίλ, σύμφωνα με τη στρατηγική επενδύσεών της και σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία". Στην ως άνω αναφερόμενη έκθεση, το Δ.Σ. της Εταιρείας δεσμεύτηκε για την παροχή των απαιτούμενων (κατ' άρθρο 289 του Κανονισμού Λειτουργίας Χ.Α.) πληροφοριών κατά το χρόνο πραγματοποίησης των επενδύσεων καθώς και για την τήρηση όλων των κανονιστικών υποχρεώσεων της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό και κατ' εφαρμογή σχετικού προσυμφώνου εξαγοράς μετοχών που συνήφθη στις 31 Αυγούστου 2007, η Εταιρεία ανακοινώνει την περαιτέρω υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου δια της σύναψης στις 4/6/2008 οριστικού συμβολαίου αγοράς του 99,99% των μετοχών της Ρουμάνικης εταιρείας Retail Development S.A.,ιδιοκτήτριας ενός κτιρίου με χρήση καταστήματος, συνολικής επιφάνειας 8.980τ.μ., το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου έκτασης 23.075,58 τ.μ. έναντι συνολικού τιμήματος ευρώ 14,50 εκατ. για την περίπτωση που η υπό απόκτηση εταιρεία δεν θα είχε οφειλές και άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους. Δεδομένης της ύπαρξης τέτοιων οφειλών και υποχρεώσεων, το καταβλητέο τίμημα ανήλθε σε ευρώ 4,15 εκ. Η Εταιρεία είχε ήδη καταβάλει προκαταβολή ύψους ευρώ 2,90 εκατ. με την υπογραφή του ως άνω προσυμφώνου, ενώ ποσό ευρώ 1,25 εκ. καταβλήθηκε κατά τη σύναψη του τελικού συμφωνητικού και προέρχεται από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τη πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2007.

To ακίνητο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Tudor Vladimirescu 113, στη πόλη του Ιασίου της Ρουμανίας και είναι μισθωμένο στην εταιρεία S.C. PRAKTIKER SRL με μίσθωση η οποία λήγει το 2023, με επιπλέον δικαίωμα (option) τριών διαδοχικών παρατάσεων, 5ετούς διάρκειας η κάθε μία, για την ανανέωση του μισθωτηρίου με τους ίδιους όρους.

Η εκτιμηθείσα αξία όπως προσδιορίστηκε στη σχετική έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών ανέρχεται σε περίπου ευρώ 14,57 εκατ.

Σημειώνεται ότι έχει δημοσιευθεί και σχετικό δελτίο τύπου ως ο νόμος ορίζει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.