ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στα deals από την Pasal - Με 37,08% στην Πειραιώς ΑΕΕΑΠ

11:32 - 11 Ιουν 2008 | Ακίνητα
(upd) Το 37,08% της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, απέκτησε η Pasal, με την αγορά 20.353.776 μετοχών από την Sciens Διεθνής Συμμετοχών ΑΕ, έναντι συνολικού τιμήματος 42.335.854 ευρώ ή ευρώ 2,08 ανά μετοχή.

To "R" είχε μεταδώσει νωρίτερα:

Σε σημαντική επιχειρηματική συμφωνία θα προχωρήσει η Pasal, σύμφωνα με πληροφορίες, η οποία και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής σε άλλη εταιρεία ακινήτων, πιθανώς εισηγμένης.

Η ανακοίνωση της Pasal

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική ανάπτυξης της PASAL και είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης και σχεδιασμού. Η χρηματοδότηση έγινε με μακροπρόθεσμο δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας σε αναλογία 70/30.

Τα χρησιμοποιηθέντα κεφάλαια δεν αφορούν τα αντληθέντα κεφάλαια της πρόσφατης εισαγωγής της PASAL στο Χρηματιστήριο, αλλά προέρχονται από λειτουργικά έσοδα και κέρδη πώλησης ακινήτων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιταχύνει το επενδυτικό πλάνο και συνεπώς την ανάπτυξη της PASAL, η οποία ενισχύει σημαντικά την θέση της στον κλάδο ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Η ανακοίνωση της Sciens

Η Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε., ανακοινώνει τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Πειραιώς ΑΕΕΑΠ (37,08% του μετοχικού κεφαλαίου ή 20.353.776 μετοχές) έναντι του ποσού των 42,336 εκατ. Ευρώ ή 2,08 ευρώ ανά μετοχή. Αγοραστής είναι η επίσης εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Pasal Development A.E.

Μέρος των κεφαλαίων που θα προκύψουν από το προϊόν της πώλησης, αναμένεται να κατευθυνθούν για αποπληρωμή μακροπρόθεσμου δανεισμού ενώ το υπόλοιπο θα υποστηρίξει νέες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί η τρέχουσα συγκυρία στις διεθνείς αγορές.

Η συμφωνία αυτή κινείται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε. για συνεχή αναζήτηση της μεγιστοποίησης των αποδόσεων των χρησιμοποιούμενων κεφαλαίων της, εκμεταλλευόμενη νέες ευκαιρίες στο ευρύτερο χώρο της Διαχείρισης Εναλλακτικών Επενδύσεων (Αlternative Αsset Μanagement).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.