ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties: Απόκτηση κτιρίου στη NIS της Σερβίας

20:22 - 25 Ιουν 2008 | Ακίνητα
Στην απόκτηση ενός ακινήτου με χρήση εμπορικού καταστήματος το οποίο βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της NIS προχώρησε η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. (μέσω της τοπικής θυγατρικής της εταιρείας).

Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφανείας 653,20 τ.μ. το οποίο παράλληλα μισθώθηκε σε γνωστή εταιρεία εμπορίας ενδυμάτων με μίσθωση δεκαετούς διάρκειας και δικαίωμα παράτασης για 5 χρόνια. Το συνολικό τίμημα (συμπεριλαμβανομένων φόρων) που καταβλήθηκε για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε στο ποσό των 2,1 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από τα διαθέσιμα της θυγατρικής εταιρίας και από τραπεζικό δανεισμό.

Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.), η αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 2,2εκ. ευρώ. Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στην στρατηγική της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για την ανάπτυξη ενεργούς παρουσίας και εκτός Ελλάδας, σε χώρες όπως η Σερβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία, όπου γίνονται προσεκτικά βήματα με επιλεκτικές επενδύσεις. Οι επενδύσεις αυτές είναι σύμφωνες με τη στρατηγική της εταιρίας για ανάπτυξη στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.