ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βωβός: Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε η ΓΣ

19:58 - 30 Ιουν 2008 | Ακίνητα
Δε θα διανείμει μέρισμα για την οικονομική χρήση 2007 η εταιρεία Βωβός, ύστερα από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας η οποία έλαβε χώρα την 27η Ιουνίου 2008.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, είναι αποτέλεσμα των περιορισμένων πωλήσεων ακινήτων κατά τη διάρκεια του 2007 σε εφαρμογή της στρατηγικής του Ομίλου για διακράτηση της πλειοψηφίας των ακινήτων που κατασκευάζει και τα οποία παράγουν εισόδημα σε συνδυασμό με την ανάγκη σημαντικών κεφαλαιακών επενδύσεων για την χρηματοδότηση του τρέχοντος κατασκευαστικού προγράμματος.

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, να μην γίνει απορρόφηση της θυγατρικής εταιρίας "ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε." έως ότου υπάρξει ευνοϊκό για την εταιρία φορολογικό καθεστώς και το θέμα να ξανασυζητηθεί σε επόμενη Γενική Συνέλευση.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους μετόχους για την πορεία της εταιρίας και την εξέλιξη των έργων:

Ε.Χ.Α.Ε. Το 2007 ολοκληρώθηκε το κτιριακό συγκρότημα της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ). Το έργο αυτό περιλάμβανε την κατασκευή κτιρίου γραφείων 6.700 τ.μ. για χρήση από την ΕΧΑΕ, καθώς και δύο επιπλέον κτιρίων συνολικού διαθέσιμου ενοικιάσιμου χώρου 17.000 τ.μ. τα οποία πώλησε η ΜΒΔΤ. Συγκεκριμένα, η ΜΒΔΤ πώλησε ένα κτίριο 5.000 τ.μ. στην Allianz Α.Ε. έναντι 17,5 εκατ. ευρώ και ένα κτίριο έκτασης περίπου 12.000 τ.μ. στην KanAm Grund έναντι 47,1 εκατ. ευρώ. Οι εν λόγω πωλήσεις απέφεραν στον Όμιλο έσοδα ύψους 53,5 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του έτους.

Κατά την διάρκεια της χρήσης που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2006, η εταιρία υπέγραψε το οριστικό συμβόλαιο αγοράς των ιδιοκτησιών των εταιριών "ΕΤΜΑ Α.Ε." και "ΕΛΛΑΤΕΞ Α.Ε." στο Βοτανικό, στην περιοχή της διπλής ανάπλασης. Πρόκειται για συνολική έκταση 100 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων. Η ως άνω έκταση στο σύνολό της βρίσκεται εντός του περιγράμματος της προβλεπομένης από το Ν.3481/2006 Μητροπολιτικής παρέμβασης και συνδυασμένης αστικής ανάπλασης και ανάπτυξης των περιοχών Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού.

Με βάση τον παραπάνω νόμο, η εταιρία δώρισε στο Δήμο Αθηναίων ποσοστό 57% του οικοπέδου με εξασφάλιση του συντελεστή δόμησης που αντιστοιχεί στη συνολική έκταση του οικοπέδου. Εντός του πρώτου τριμήνου 2007 η εταιρεία έλαβε άδεια κατεδάφισης των υφισταμένων κτισμάτων. Η κατεδάφιση ξεκίνησε εντός του Απριλίου 2007 και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Στις αρχές Ιουλίου 2007, εξεδόθη η άδεια εκσκαφών και οι εργασίες εκσκαφών και αντιστηρίξεων έχουν ολοκληρωθεί. Το Μάρτιο του 2008 εξεδόθη η άδεια κατασκευής μέρους των υπογείων χώρων στάθμευσης και προχωρούν οι αντίστοιχες εργασίες. Η άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου με ενοικιάσιμη επιφάνεια περίπου 70.000 τ.μ. αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις των μελετών και αναμένεται μόνο η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Όσον αφορά στην κατασκευή του κτιρίου στη Λεωφ. Συγγρού 340, έχει ήδη ολοκληρωθεί, πλην της εσωτερικής διαμερισμάτωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις επιθυμίες των μισθωτών. Έχουμε ήδη υπογράψει σύμβαση μίσθωσης με την Media Markt για το χώρο λιανικής χρήσης και βρισκόμαστε προ της υπογραφής συμβάσεως μισθώσεως του υπολοίπου κτιρίου. Οι μισθώσεις αυτές αναμένεται να αποφέρουν έως 4,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια μισθώματα και σχεδόν 55 εκατ. ευρώ αύξηση της καθαρής θέσης. Έχει εξασφαλίστει επίσης 80 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης με την υπογραφή σύμβασης πώλησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης 20ετούς διάρκειας τον Ιανουάριο του 2008. Από την αγορά του οικοπέδου 2006, οι αξίες επί της Λεωφ. Συγγρού αυξήθηκαν και έτσι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις αποδόσεις που θα παράγει το ακίνητο.

Τα άλλα δύο έργα του ομίλου είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες υπό κατασκευή στον Πόρο και το Σούνιο, που αντιστοιχούν σε 35.000 τ.μ. υπό κατασκευή σε οικόπεδα εκτάσεως 147.000 τ.μ.

Τον Ιανουάριο του 2008, εξεδόθη και η τελευταία από τις τρεις απαιτούμενες οικοδομικές άδειες, για την κατασκευή τριών ανεξάρτητων ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων, συνολικής επιφανείας ανωδομής 12.000 τ.μ. σε παραθαλάσσιο οικόπεδο που ανήκει στον Όμιλο. Η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του 2009.

Η τουριστική ανάπτ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.