ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties: Εξαγορά του 99,99% της ρουμανικής Seferco Development

20:11 - 04 Αυγ 2008 | Ακίνητα
Σε εξαγορά του 99,99% των μετοχών της ρουμανικής εταιρείας "Seferco Development S.A" προχώρησε η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., έναντι του τιμήματος των 20,35 εκατ. ευρώ. Βάσει της συμφωνίας, το συνολικό τίμημα για τη απόκτηση της εταιρείας ανέρχεται 39,80 εκατ. ευρώ για την περίπτωση που η υπό απόκτηση εταιρεία δεν θα είχε λοιπά στοιχεία ενεργητικού, οφειλές και άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους. Δεδομένης της ύπαρξης τέτοιων λοιπών στοιχείων, οφειλών και υποχρεώσεων, το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20,35 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του προσυμφώνου που είχε επιτευχθεί και ανακοινωθεί στις 8.8.2007. Η "Seferco Development S.Α" είναι ιδιοκτήτρια ενός νεόκτιστου κτιρίου γραφείων στην περιοχή Pipera του Βουκουρεστίου επί των οδών Dimitrie Pompeiu Bd. και Ing. G. Constantinescu Street και κατασκευάστηκε πρόσφατα με ευθύνη των πωλητών σε προδιαγραφές grade-A. Η συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια ανέρχεται σε 22.704 τμ επιπλέον 120 θέσεων στάθμευσης. Το ακίνητο εξυπηρετείται από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και βρίσκεται στην πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή γραφείων στο Βουκουρέστι.

Το ακίνητο θα στεγάσει εταιρείες του Ομίλου Eurobank EFG (Bancpost S.A. κ.α.). Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επιπρόσθετες εργασίες μέγιστου προϋπολογισθέντος κόστους ευρώ 7 εκ. για λογαριασμό ενός εκ των μισθωτών οι οποίες θα επιτευχθούν μέσω δανεισμού της Seferco.

Η Εταιρεία είχε ήδη καταβάλει προκαταβολή, ύψους ευρώ6 εκ. με την υπογραφή του από 8.8.2007 προσυμφώνου, η οποία προερχόταν από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, ενώ ποσό 14,35 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από τα αντληθέντα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του Δεκεμβρίου 2007, είχε καταβληθεί σε λογαριασμό μεσεγγύησης (escrow account) και "απελευθερώθηκε" με τη σύναψη του οριστικού συμβολαίου αγοράς.

Η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου, κατόπιν των εργασιών που θα γίνουν, όπως προσδιορίστηκε στη σχετική έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών θα ανέρχεται σε περίπου 52,7 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.