ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακόμα ένα «πρεσάρισμα» για τα εργασιακά

08:31 - 02 Ιουλ 2013 | Εργασιακά
Ακόμα ένα «πρεσάρισμα» για τα εργασιακά
Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί η συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τις πιέσεις που θα δεχτεί ο Γιάννης Βρούτσης από τους απεσταλμένους των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Η τρόικα πιέζει για άμεση εφαρμογή της απόφασης επιβολής εισφοράς δύο τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ και επιμένει σε νέα μέτρα, για επανακαθορισμό των συντάξεων και δραστική μείωση του εφάπαξ. 

 

Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συντάξει σχέδια για την κάλυψη των ελλειμμάτων ασφαλιστικών ταμείων και συγκεκριμένα του ΟΑΕΕ, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα. Το σχέδιο βασίζεται σε αλλαγές στις ασφαλιστικές κλίμακες και στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα τονίσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες επιβαρύνσεις, που θα επιτείνουν την κακή κατάσταση και θα διογκώσουν την ανεργία.

 

assets LARGE t 942 43504909 type12488

 

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ την Ελλάδα, Μπομπ Τραα, μιλώντας σε συνέδριο της ILO, είχε τονίσει πως χρειάζεται περαιτέρω “άνοιγμα” των αγορών και των επαγγελμάτων - με έμφαση στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων - και “απλοποίηση των διαδικασιών εισόδου και εξόδου από την αγορά εργασίας” (δηλαδή ακόμη πιο εύκολες προσλήψεις και απολύσεις).


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.