ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Οδεύουμε προς την ενοποίηση των ταμείων

13:34 - 31 Οκτ 2015 | Εργασιακά
Κατρούγκαλος: Οδεύουμε προς την ενοποίηση των ταμείων
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες.

Την ενοποίηση όλων των κύριων ασφαλιστικών ταμείων προαναγγείλει με συνέντευξη του στην "Ημερησία", ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.


 "Τα κύρια ταμεία θα ενοποιηθούν", ενώ ο υπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν τα ΝΑΤ και ΟΓΑ, "ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα, για την άσκηση των μη συνταξιοδοτικών τους αρμοδιοτήτων".


Παράλληλα, για τα επικουρικά ταμεία τονίζει ότι "επιδίωξη μου είναι να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία σε όσα επικουρικά ταμεία θελήσουν αν μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία, προφανώς μετά από πλήρη αναλογιστική μελέτη και κάλυψη της δαπάνης καταβολής των συντάξεων των νυν συνταξιούχων".


Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι λόγω της μνημονιακής δέσμευσης που απαγορεύει να ενισχύεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, "αν δεν βρεθούν άλλοι τρόποι να αυξήσουμε τα έσοδα τους με πρόσθετους πόρους, οι επικουρικές συντάξεις αναγκαστικά θα μειωθούν πολύ", παρότι όπως διευκρινίζει αυτό είναι κάτι που θα ήθελε να αποφύγει πάση θυσία.



Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 31 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.