ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΔΕ: Ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

20:39 - 10 Δεκ 2015 | Εργασιακά
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζητά να επιτραπούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, καθώς επίσης και να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων που οι δήμοι απασχολούν μέσω των 5μηνων συμβάσεων της κοινωφελούς εργασίας.

Η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, κυρίως στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού - και προειδοποιεί πως θα κινδυνεύσουν να κλείσουν, αν η κυβέρνηση δεν επιτρέψει άμεσα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

Εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα


Όσον αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα, η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση «να τους αντιμετωπίσει με ισότιμο τρόπο, όπως έκανε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που απασχολούνταν με παρόμοιο εργασιακό καθεστώς και οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν. Ζητάμε δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων των εργαζόμενων στην 5μηνη κοινωφελή εργασία μέσω του ΟΑΕΔ στους δήμους»

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.